Οικονομία

07/03/2019 - 17:52

Ποιες είναι οι 23 προτάσεις εγκρίνονται στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD Λέσβου

Σ

ε συνέχεια της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για υποβολή Προτάσεων στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER/CLLD Λέσβου, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και σύμφωνα με τους όρους της Υ.Α. 13215/30.11.2017, όπως αυτή ισχύει, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενδικοφανών προσφυγών από την αρμόδια Επιτροπή Προσφυγών, συντάχθηκε ο τελικός πίνακας κατάταξης και εν συνεχεία εγκρίθηκε από την ΕΔΠ με την αρ.11/11.02.2019 απόφαση, με τις τελικά Παραδεκτές αιτήσεις στήριξης.

 

Επικαιροποιήθηκε σχετικό αίτημα της ΕΤΑΛ Α.Ε. προς την ΕΥΔ-ΠΑΑ για έγκριση υπερδέσμευσης. Με το 1817/06.03.2019 έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπου Κασίμη, έγινε εφαρμογή απόφασης για Υπερδέσμευση επί του αρχικού προϋπολογισμού της Πρόσκλησης 1.846.800,00€, ο οποίος πλέον ανέρχεται σε 3.452.893,49€. Με το αρχικό ποσό της πρόσκλησης μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν 10 αιτήσεις στήριξης.

Η Υπερδέσμευση ουσιαστικά δίνει δυνατότητα ένταξης επιπλέον 13 έργων με το σύνολο πλέον να ανέρχεται σε 23.

Σε διάφορες διαβουλεύσεις με το Υπουργείο, με φορείς, και σε δημόσιες συζητήσεις επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη της ανάγκης για "αναπτυξιακή προσπάθεια περιοχών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες συνθήκες που συνδέονται τόσο με τη νησιωτικότητα, όσο και με το μεταναστευτικό πρόβλημα". Το γεγονός αυτό όπως και η "αναγνώριση των δυνατοτήτων και της εμπειρίας της ΕΤΑΛ Α.Ε., για την διαχείριση έργων", όπως εκφράζεται με την απόφαση υπερδέσμευσης, μας ικανοποιεί και εκτιμούμε τη συνεργασία και υποστήριξη του Γενικού Γραμματέα στην πορεία μιας σύνθετης διαδικασίας.

Με την υπερδέσμευση δημιουργείται επιπλέον ευθύνη για την συνέχιση της προσπάθειας εφαρμογής μιας αποτελεσματικής Τοπικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων. Η συνεργασία και δικτύωση με το τοπικό κοινωνικό κεφάλαιο και η τοπική ανάπτυξη με συμμετοχικότητα, ανοικτούς όρους, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και καινοτομία αποτελούν την κυρίαρχη αποστολή μας και συνεισφορά της ΕΤΑΛ Α.Ε. στον τόπο μας.

Ευχόμαστε στους Δικαιούχους - αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΤΑΛ - καλή συνεργασία για την υλοποίηση για τα 23 νέα επενδυτικά σχέδια της Λέσβου που είναι και τα πρώτα έργα που επιλέγονται στο πρόγραμμα CLLD/LEADER σε εθνικό επίπεδο. Η διοικητική διαδικασία πλέον προβλέπει για τις πράξεις που κρίνονται Παραδεκτές να εφαρμόσουν κάθε παρατήρηση που αποτυπώνεται στα σχετικά έγγραφα και αποσπάσματα πρακτικών όπως έχουν αναρτηθεί στο ΟΠΣΑΑ για κάθε πράξη και είναι προσβάσιμα στους υποψήφιους δικαιούχους ατομικά, ώστε να εκδοθεί σχετική Απόφαση Ένταξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και να υπογραφεί σχετική σύμβαση με την ΟΤΔ ΕΤΑΛ Α.Ε. Στην Ιστοσελίδα της ΕΤΑΛ Α.Ε., www.etal-sa.gr, δημοσιοποιούνται: ο Τελικός Πίνακας Κατάταξης και το τροποποιημένο θεσμικό πλαίσιο για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν.

Η πρόσκληση που ολοκληρώνεται οριστικά σήμερα, αναφέρεται σε πράξεις Δημοσίου Χαρακτήρα και ενδιαφέροντος, με δυνατότητα συμμετοχής και Πολιτιστικών και άλλων Συλλογικών Φορέων που τεκμηριώνουν ότι οι προτεινόμενες πράξεις είναι δημοσίου χαρακτήρα.

 

Δείτε στον πίνακα που ακολουθεί την τελικά κατάταξη και τις προτάσεις που εγκρίνονται (κλικ για μεγέθυνση)

Μοιράσου το άρθρο!