Περιβάλλον

06/01/2020 - 09:48

Τα πρώτα χιόνια για το 2020 έπεσαν στη Λέσβο (βίντεο)

Χιόνια στη Δυτική Λέσβο και στα ορεινά του Πλωμαρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» η οποία έως τις πρώτες πρωινές ώρες των Θεοφανείων έχει επηρεάσει με  βροχοπτώσεις την Κρήτη κατά τόπους  χιονοπτώσεις πολλές περιοχές της χώρας μας. Παράλληλα, άνεμοι σε επίπεδο θύελλας επικρατούν από τις πρωινές ώρες των Θεοφανίων στο Αιγαίο, με ταχύτητες του ανέμου να φθάνουν έως και 161 km/h. 

Χιονίζει από το πρωί σήμερα στη δυτική πλευρά της Λέσβου και στο νότιο τμήμα του γύρω από τον ορεινό όγκο του Ολύμπου και ιδιαίτερα στην περιοχή των ορεινών χωριών της Επαρχίας Πλωμαρίου.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου η κίνηση στο οδικό δίκτυο γίνεται κανονικά με εξαίρεση στο τμήμα του δρόμου Αμπελικό - Πολιχνίτο όπου η κίνηση έχει διακοπεί προκειμένου να καθαριστεί ο δρόμος και να γίνει ρίψη άλατος. Επίσης όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ  από τους ισχυρούς ανέμους στην αγροτική περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην κεντρική Λέσβο νωρίς το πρωί έπεσε κολώνα της ΔΕΗ η οποία όμως αποκαταστάθηκε άμεσα.

 

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της Αστυνομικής Δ/νσης :

Από την 06.00 ́ ώρα της Κυριακής 05-01-2020 έως την 24.00 ́ ώρα της Δευτέρας 06-01-2020 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας:

  • Επί της Ε. Ο. – Επ. Ο. Μυτιλήνης - Καλλονής, από το 1ο έως το 42ο χλμ.
  • Επί της Ε. Ο. – Επ. Ο. Μυτιλήνης - Μανταμάδου, από το 1ο έως το 38ο χλμ.
  • Επί της Ε. Ο. Μυτιλήνης - Κρατήγου, από το 1ο έως το 10ο χλμ.

Απαγόρευση απόπλου 

Σε ισχύ είναι και απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατα τόπους τα 11 μποφόρ.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατα τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές οι ακυρώσεις δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.


 Από το Δήμο Μυτιλήνης : 

Από χτες βρίσκεται σε ετοιμότητα όλος ο μηχανισμός του Δήμου Μυτιλήνης προκειμένου ν΄ αντιμετωπιστούν οι έκτακτες καταστάσεις από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων».

Από το πρωί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού τμήματος και συντονίζει την επιχείρηση αντιμετώπισης της κακοκαιρίας.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Αμπελικό ελέγχει την κατάσταση όπου παρά την έντονη χιονόπτωση το οδικό δίκτυο παραμένει ανοικτό. (Υπήρξε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στην Επ. Οδό Αμπελικού - Πολιχνίτου, από το 1ο έως το 6ο χλμ αλλά με βάση νεότερη ενημέρωση από το Δήμο Μυτιλήνης ο δρόμος είναι και πάλι ανοιχτός μετά από παρέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου)

Συνοδεύεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημοσθένη Χατζηγιάννη, από τον Εντεταλμένο Πολιτικής Προστασίας Μιχάλη Φραντζέσκο αλλά και από τον Πρόεδρο των εργαζομένων του Δήμου Γιώργου Αλεξίου.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ζητεί από τους δημότες να μην μετακινούνται και εάν χρειάζεται να έχουν απαραιτήτως αλυσίδες. Στο οδικό δίκτυο βρίσκονται μηχανήματα προκειμένου να μην κλείσουν οι δρόμοι.

Ο Δήμος Μυτιλήνης ανακοινώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στη Μυτιλήνη, η κλιματιζόμενη αίθουσα του Γηπέδου Μυτιλήνης θα παραμείνει ανοικτή σήμερα και αύριο προκειμένου να φιλοξενηθούν οι έχοντες ανάγκη.

 

up date τελευταία ενημέρωση ώρα 15:30

Το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Μυτιλήνης παραμένει στην περιοχή του Αμπελικού και συνεχίζει τον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Υδροφόρα του Δήμου Μυτιλήνης καθαρίζει από το πρωί το δρόμο Μυτιλήνης αεροδρομίου και τμήμα του δρόμου στην περιοχή Θερμής , από τα φύκια που λόγο των ισχυρών ανέμων έχουν κατακλείσει το οδόστρωμα προς αποφυγή ατυχημάτων.

 

Ο Δήμος Μυτιλήνης έγκαιρα είχε προνοήσει και είχε προμηθευτεί αλάτι και ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε να μην αποκοπεί κανένα τμήμα του οδικού δικτύου του Δήμου Μυτιλήνης και να αποφευχθούν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας «Ηφαιστίωνας».

Μέχρι αύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 που αναμένεται η υποχώρηση των φαινομένων όλοι οι εμπλεκόμενοι στην Πολιτική Προστασία , προσωπικό – μηχανήματα του Δήμου Μυτιλήνης θα είναι σε επιφυλακή.

 

Βίντεο από το Σκαλοχώρι (Δημήτρης ΚΟΥΝΣΟΥΛΑΣ)

Βίντεο από το δρόμο Αμπελικό - Μ.Λίμνη

Μοιράσου το άρθρο!