Περιβάλλον

11/12/2022 - 09:00

ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ - Στο Σκοτεινό του Σκουτάρου την Κυριακή

up date Δυστυχώς, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που προβλέπεται να επικρατήσουν στο νησί μας, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε την πεζοπορία μας στην περιοχή του Σκουτάρου που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή 11 Δεκεμβρίου. Ευκαιρία για ξεκούραση και ανάσες. Έπεται εκρηκτική συνέχεια καθώς σχεδιάζουμε να υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα με προεόρτια και εκπλήξεις! "Μείνετε συντονισμένοι"!

Έχοντας ήδη επισκεφτεί και τους 2 υπεραιωνόβιους στυλοβάτες του νησιού μας, Λεπέτυμνο και Όλυμπο, όπου δώσαμε κέφι και ζωντάνια αλλά και πήραμε ενέργεια και ευεξία και θέλοντας να γιορτάσουμε όλοι μαζί τη Διεθνή Ημέρα Βουνού, στρέφουμε το βλέμμα μας σε ορεινό όγκο κατάφυτο, με πλούσια χλωρίδα και πανίδα, με χαμένα στη λήθη του χρόνου λιθόστρωτα μονοπάτια, εκπληκτικής ομορφιάς θέα, πυκνόφυτες λαγκαδιές και βουκολικά τοπία. Και αυτήν την Κυριακή λοιπόν, "ωδή στο βουνό"!


Ραντεβού την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 09:00 στο My Market απ' όπου θα μας πάρει το λεωφορείο για να μας αφήσει στην Επαρχιακή Οδό Πέτρας - Σκαλοχωρίου, στη διασταύρωση με Αγία Κυριακή και Άγιο Δημήτριο (περίπου 1 χλμ πριν το Σκουτάρο). Από εκεί οι φίλοι μας Ειρήνη Αναγνώστου και Ιγνάτιος Χαλκιώτης θα μας οδηγήσουν προς το Σκοτεινό, του οποίου τη βόρεια πλευρά θα πεζοπορήσουμε. Από ένα σημείο και μετά θα χωριστούμε σε 2 ομάδες και τη δεύτερη ομάδα θα οδηγήσει ο Δαμιανός Σταθάκης. Η πρώτη ομάδα θα πεζοπορήσει με τον γνωστό, ήπιο και με διαλείμματα ρυθμό μας ενώ η δεύτερη με αρκετά πιο έντονο ρυθμό και με ελάχιστα διαλείμματα. Και οι 2 ομάδες θα ανέβουν απαιτητικές ανηφόρες και θα έχουν την ίδια κατάληξη, στην αφετηρία, την ίδια περίπου χρονική στιγμή.


Η πεζοπορία μας χαρακτηρίζεται μέτρια για όσους ακολουθήσουν την ομάδα της Ειρήνης και του Ιγνάτη και δύσκολη για όσους ακολουθήσουν τον Δαμιανό και θα είναι κυκλική. Η ομάδα της Ειρήνης και του Ιγνάτη θα διανύσει περίπου 8 χλμ σε 3,5 - 4 ώρες ενώ εκείνη του Δαμιανού περίπου 10 χλμ σε 3,5 - 4 ώρες. Μετά το πέρας της πεζοπορίας θα οδηγηθούμε σε ταβέρνα της περιοχής για να απολαύσουμε εκλεκτούς μεζέδες και πεντανόστιμα πιάτα. Και δε σταματάμε εδώ… έχουμε και "κερασάκι"! Επίσκεψη στον, έτσι κι αλλιώς απαράμιλλης ομορφιάς, φωταγωγημένο και γιορτοστολισμένο Μόλυβο για το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι!


Απαραίτητα θεωρούμε το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running) και αδιάβροχο.


Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας   εδω ) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε τον ταβερνιάρη για τις προτιμήσεις μας. Καθώς οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και το γεγονός ότι θα δοθεί προτεραιότητα συμμετοχής στα μέλη μας, φροντίστε να εγγραφείτε το συντομότερο για να μην ​κινδυνεύσει η δική σας συμμετοχή να παραμείνει στη Λίστα Αναμονής.


Τέλος, σας ενημερώνουμε πως η ακύρωση της Δήλωσης Συμμετοχής σας είναι ελεύθερη και χωρίς συνέπειες μέχρι το κλείσιμο της φόρμας. Από εκεί και μετά θα υποχρεούστε σε καταβολή τόσο του αντιτίμου των 5€ για το λεωφορείο όσο και 5€ για την ταβέρνα (με βάση τις επιλογές σας) τα οποία θα πληρώνονται στην επόμενη οργανωμένη πεζοπορία μας.
Καλή μας αντάμωση!

Μοιράσου το άρθρο!