Πολιτική

23/03/2021 - 10:23

Αλκ. Στεφανής: Ο αγώνας της Παλιγγενεσίας θα μείνει χαραγμένος στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους ως μόνιμος μάρτυρας του μεγαλείου του Έλληνα

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε, μέσω διαδικτύου, ομιλία στη Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Ελλάδα, η Πατρίδα μας: Ένας ανεκτίμητος θησαυρός», αφιερωμένης στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός τόνισε ότι «ο αγώνας της Παλιγγενεσίας θα μείνει για πάντα χαραγμένος με τα πιο λαμπρά γράμματα στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους, ως μόνιμος μάρτυρας της αδάμαστης θέλησης, της υπερηφάνειας, της αστείρευτης ψυχικής αντοχής και του μεγαλείου του Έλληνα».

«Το εθνικό συμφέρον μάς επιβάλλει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία και τη διατήρηση της αποτρεπτικής και αμυντικής μας ικανότητας» συνέχισε ο κ. Στεφανής ενώ υπογράμμισε ότι «αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους, δηλαδή τον κεντρικό πυρήνα και το απαραίτητο δομικό στοιχείο σε όλα τα επίπεδα στρατηγικής σκέψης και σχεδιασμού, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική ακεραιότητα και τελικά, την ίδια μας την αξιοπρέπεια».

Μοιράσου το άρθρο!