Πολιτική

20/02/2020 - 06:54

Κ. Μουτζούρης για τάγματα εφόδου: Καμία συλλογικότητα να μην πάρει το νόμο στο χέρια της

Ο  Κώστας Μουτζούρης συνομίλησε στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν χθες, με την ανταποκρίτρια του euronews Μαρία Ψαρά και διευκρίνισε: «Αφού είχαμε συμφωνήσει ότι ο διάλογος θα ξεκινήσει από μηδενική βάση αφού ανασταλεί η εφαρμογή των επιτάξεων, εν συνεχεία ο υπουργός ανακοίνωσε ότι περιμένει από εμάς να υποδέξουμε θέσεις κατασκευής των δομών. Δεν ήταν κάτι στο οποίο θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε».

Πρόσθεσε ακόμα στις δηλώσεις του στο euronews: «Πριν μια ώρα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο κ. Σχοινάς, μας είπε ότι το να εγκλωβίονται στα νησιά δεν το επιβάλει κάποοια συμφωβνία ή το Δουβλίνο αλλά είναι κάτι οπου επιβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση. Εμείς είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο αλλά από μηδενική βάση».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε ακόμα: «Τα νησιά με τους 50.000 μετανάστες που φιλοξενούν τώρα είναι σε μια έξαψη, πολύ περισσότερο και μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την κατασκευή των νέων δομών. ¨Ολα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα να έχουν εξάψει τον πληθυσμό, έχουν συγκεντρωθεί στις θέσεις όπου υποτίθεται ότι θα γίνουν τα κέντρα και φοβάμαι ότι δεν θα είναι καλές οι συνέπειες από όλα αυτά που ανακοινώθηκαν».

Ζητώντας ένα σχόλιο για τις πληροφορίες που έχουν μεταδοθεί ότι ετοιμάζονται ή ήδη λειτουργούν τάγματα εφόδων από ακροδεξιά στοιχεία, ο Κ. Μουτζούρης σχολίασε: «Επιθυμία μας είναι η οργανωμένη πολιτεία να επιβάλει την τάξη στο πλαίσιο της νομιμότητας και καμία δομή, καμία συλλογικότητα ή κανένα κόμμα να μην πάρει τον νόμο στα χέρια του».

Από την πλευρά του ο Νότης Μηταράκης σε νεώτερες δηλώσεις του στο Mega υποστήριξε ότι ούτε ο σχεδιασμός ούτε το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης αλλάζει και τα νέα κλειστά ελεγχόμενα κέντρα θα λειτουργήσουν άμεσα, καθώς συνεχίζουν να εκδίδονται πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Πρόσθεσε ότι τα έργα να αρχίζουν το αμέσως προσεχές διάστημα χωρίς καμία καθυστέρηση. Δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξής τους, αλλά διευκρίνισε ότι «είναι θέμα ημερών». Παράλληλα, απαντώντας στις πληροφορίες που μεταδόθηκαν, ανέφερε ότι υπάρχει καθημερινή επαφή με το Μέγαρο Μαξίμου και οι ενέργειές του τελούν εις γνώση και γίνονται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου.

Μοιράσου το άρθρο!