Πολιτική

03/10/2020 - 09:58

Ώρα ευθύνης! Τέλος στο δόγμα “καμιά δομή” για τα στελέχη της Ν.Δ. στο νησί μας

Ευρεία σύσκεψη στελεχών της Ν.Δ.

Ευρεία κομματική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στις 5 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργου Στεργίου , με τη συμμετοχή του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και μοναδικό θέμα “Νέα πολιτική για τη μετανάστευση αλλάζουμε σελίδα με σταθερά βήματα”.

Στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν τοπικά κομματικά στελέχη, στελέχη της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι τοπικών παραγωγικών φορέων της Λέσβου και αποφάσισαν ότι τα τοπικά στελέχη της ΝΔ εγκαταλείπουν την αδιέξοδη λογική του “καμία δομή” και στηρίζουν την επιλογή θέσης για νέα δομή προκειμένου να κλείσει ο προσωρινός καταυλισμός του Καρά Τεπέ. Αυτό που τονίσθηκε πολλές φορές ήταν ότι αυτή ήταν εξαρχής η θέση και η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για δημιουργία μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής, κλείσιμο όλων των άλλων δομών, φύλαξη των συνόρων, αποσυμφόρηση .

Επίσης όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου ο πληθυσμός στη δομή του Καρά Τεπέ θα έχει μειωθεί στις 6.500 . 

Η χθεσινή σύσκεψη δεδομένης της σύνθεσης των συμμετεχόντων μεταξύ των οποίων η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Άρης Χατζηκομνηνός, ο Αντιπεριφερειάρχης Πανάγος Κουφέλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Κυρατζής, η δημοτική σύμβουλος Έφη Γιαννάκα κ.α στέλνει πολλαπλά μηνύματα και με πολλούς αποδέκτες καθώς καλούνται όσοι ανήκουν στο χώρο της ΝΔ ν’ ακολουθήσουν μια ενιαία γραμμή όσο αφορά το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

 

Πέλλη Γιακουμή / εφημερίδα Τα ΝΕΑ της Λέσβου

 

 

H ανακοίνωση από τη Νέα Δημοκρατία 

Ψηφιακή συνάντηση με την τοπική κοινωνία της Λέσβου για τη νέα μεταναστευτική πολιτική

Αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, προερχόμενα από διαφορετικές αυτοδιοικητικές παρατάξεις, και εκπρόσωποι της αγοράς από την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου συμμετείχαν σε ψηφιακή συνάντηση με προσκεκλημένο τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Στην ψηφιακή συνάντηση, που διοργανώθηκε από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργο Στεργίου και είχε ως θέμα «Νέα πολιτική για τη μετανάστευση: Αλλάζουμε σελίδα με σταθερά βήματα», ακούστηκαν όλες οι απόψεις για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, συζητήθηκαν όλες οι πτυχές της ασκούμενης πολιτικής και κατατέθηκαν προτάσεις για την βελτιστοποίησή της.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι μετά από πέντε χρόνια παλινωδιών σε θεσμικό επίπεδο και έλλειψης πολιτικής βούλησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, η χώρα έχει πλέον πολιτική πυξίδα, σχέδιο και νόμους για την αποτελεσματική διαχείρισή του. Αυτό αποτυπώνεται και στα νούμερα, όπως καταδεικνύει η σύγκριση των αφίξεων του τελευταίου τριμήνου του 2020 με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όπου καταγράφεται μείωση 89% ενώ οι διαμένοντες στα νησιά έχουν μειωθεί από τις αρχές του 2020 κατά περίπου 38%, κυρίως λόγω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νέο προσωρινό κέντρο υποδοχής που δημιουργήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο μετά τα θλιβερά γεγονότα στη Μόρια, με συνθήκες πολύ καλύτερες από εκείνες που επικρατούσαν προηγουμένως, καταδεικνύοντας την ανάγκη δημιουργίας μιας κλειστής ελεγχόμενης δομής που θα εμφυσήσει το αίσθημα ασφάλειας, τόσο στους διαμένοντες, όσο και στις τοπικές κοινωνίες.

Στη συζήτηση συμμετείχαν μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Δημοτικών Συμβουλίων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου καθώς και ο Βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη της τοπικής οργάνωσης του κόμματος.

 

Συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Διονύσης Χατζηδάκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης. Τη συζήτηση συντόνισε η Εκπρόσωπος Τύπου για τα Περιφερειακά ΜΜΕ Έλενα Σώκου.

Μοιράσου το άρθρο!