Πολιτική

27/02/2020 - 06:52

Πανικός στην Κυβέρνηση για Μουτζούρη - Η Κυβέρνηση ακύρωσε την πρόσκληση προς Μουτζούρη εξαιτίας ενός βίντεο

Οι Δήμαρχοι θα πάνε στη συνάντηση; 

Όπως είχαμε αναφέρει και στο χθεσινό μας δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός είναι οργισμένος με τη στάση του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη και του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.  Τους θεωρεί υπεύθυνους για το κλίμα έντασης και ότι αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης.  Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους. Όμως η Κυβέρνηση γνωρίζοντας τη στάση του Περιφερειάρχη έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα για την πολιτική απομόνωση του Περιφερειάρχη. Μαζί σ' αυτή την προσπάθεια και γνωστά αθηναϊκά ΜΜΕ που εμφανίζουν τον  Περιφερειάρχη ως "αισχρό", "ακραίο", "χυδαίο" κτλ.  Αφορμή ένα βίντεο...

Ακυρώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, που είχε ανακοινωθεί νωρίτερα το απόγευμα για την Πέμπτη, όπως αναφέρει το topontiki.gr.

Αιτία για την ακύρωση του ραντεβού ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με τον κ. Μουτζούρη να καταφέρεται σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «στρατό κατοχής» και «μισθοφόρους του Ερντογάν» αναφερόμενος στα ΜΑΤ, ενώ για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέει «Δεν πάω στο ραντεβού με Μητσοτάκη, να κι αν είναι οργισμένος», κάνοντας τη χαρακτηριστική προσβλητική κίνηση.

Ο κ. Μουτζούρης λέει ακόμη απευθυνόμενος στον συνομιλητή του, τον οποίο προσφωνεί ως «κε καθηγητά»: «Εγώ λογικός άνθρωπος είμαι, μόνος μου βγήκα, δεν με βοηθήσατε, δεν πειράζει» αναφέρει και προσθέτει: «Διαβάζω σε σάιτ, ότι είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός με τον Μουτζούρη. Ε λοιπόν κι εγώ σου λέω να (κάνοντας την χυδαία κίνηση) κι αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός μαζί μου. Και τι έγινε;». Για να προσθέσει: «Με κάλεσε αύριο, εγώ δεν έρχομαι αύριο. Τι θα μου κάνει; Θα με κλείσει φυλακή; Ας με κλείσει...».

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με το Ποντίκι, σχολίαζαν πως «μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά, δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς». για να προσθέσουν: «Είναι κρίμα για τα νησιά να είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης».

Να σημειωθεί ωστόσο ότι το αν οι δήμαρχοι των νησιών θα προσέλθουν πράγματι στην σημερινή συνάντηση παραμένει να επιβεβαιωθεί. Ήδη, στη Χίο, όπου προκηρύχτηκε νέα 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ο δήμαρχος αποφάσισε το κλείσιμο και των σχολείων, κίνηση που προφανώς δεν παραπέμπει σε εκτόνωση, ούτε ότι οι νησιώτες έχουν πειστεί ύστερα από ένα 48ωρου σκληρού κυβερνητικού αυταρχισμού.

Αξίζει να τονιστεί ότι το βίντεο κατέγραψε χθες το απόγευμα πολίτης στην Παγανή (εν αγνοία του Περιφερειάρχη) κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και μετά από 2ωρο εγκλωβισμό του Περιφερειάρχη στο στρατόπεδο μαζί με τα ΜΑΤ και ενώ προσπαθούσε να σώσει την κατάσταση.  Ο συνομιλητής του Περιφερειάρχη είναι προφανώς υψηλόβαθμο Κυβερνητικό στέλεχος (πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ο Υπουργός Επικρατείας κ. Γεραπετρίτης)  που έχει γνωριμία και σχετική άνεση στον τρόπο έκφρασης. Αυτό το βίντεο λοιπόν βρήκε η Κυβέρνηση μαζί με τα ΜΜΕ που ελέγχει για να βγάλει εκτός σύσκεψης τον Περιφερειάρχη.

Οι Δήμαρχοι θα πάνε στη συνάντηση; 

Μοιράσου το άρθρο!