Πολιτική

03/11/2015 - 13:42

To TEDX_Lesvos και ο Ν. Κουρτζής κακοποίησαν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης - Οργισμένη απάντηση Κ. Αστυρακάκη

 Οργισμένη απάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Αστυρακάκη στο χθεσινό σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου κ. Ν. Κουρτζή σχετικά με την εικόνα που εμφανίζει το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Ο κ. Αστυρακάκης αποκαλύπτει ότι στην εκδήλωση του TEDX_Lesvos που ήταν επικεφαλής ο κ. Κουρτζής κακοποιήθηκε το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.


Διαβάστε την άκρως αποκαλυπτική απάντηση και τα συμπεράσματα δικά σας:

 

Μπορεί η οικονομική κρίση να μην έχει ακουμπήσει μερικούς ανθρώπους, η αξιακή κρίση όμως έχει κάνει καλά την δουλειά της. Η εποχή προσφέρεται για αυτοσυγκράτηση, περισυλλογή και αυτογνωσία. Αντ΄ αυτού χωρίς ευαισθησία και παιδεία προστατεύουμε με φανατισμό πολλές φορές οτιδήποτε μας ανήκει ενώ αδιαφορούμε ή και βιάζουμε ενίοτε οτιδήποτε ξένο ή κοινόχρηστο.

Το καταπονημένο Δημοτικό Θέατρο που φιλοξενεί σε καθημερινή βάση εκδηλώσεις, δέχθηκε κακοποίηση κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για την εκδήλωση του κ. Κουρτζή.

Φθορές στην σκηνή, καρφώματα στους τοίχους, ξεφλούδισμα τοίχων από αφισοκολλήσεις, σπάσιμο αναλογίου, κρέμασμα μπάνερ από μηχανισμούς κουρτινών, που μόλις πριν τρεις μήνες μας δώρισε το ίδρυμα Ρουσέλλη, επιστροφή σε δόσεις, και μετά από συνεχείς ενοχλήσεις, εξοπλισμού που αφαιρέθηκε από το Δημοτικό Θέατρο. Και μας είχε τάξει ο κ. Κουρτζής ότι θα αποκαταστήσει όλες τις φθορές μετά τις παρατηρήσεις μας.

Για αποκατάσταση της αλήθειας θα επισημάνουμε πως ο χώρος ήταν πεντακάθαρος αφού εκτός από τις καθαρίστριες του θεάτρου, είχε στείλει και ο κ. Ταμβακέλλης τρεις καθαρίστριες από το γήπεδο.

Το Δημοτικό Θέατρο τα τελευταία χρόνια με πενιχρά μέσα άλλαξε όψη εξωτερικά και εσωτερικά, με τις μπάρες για τους ηλικιωμένους, με το κυλικείο, με τον εξοπλισμό από το ΕΣΠΑ, με τα συχνά βαψίματα αλλά και την σημαντική βοήθεια του Ιδρύματος Ρουσέλλη (πινακίδες, κουρτίνες κλπ). Απαξίωσε δε τους πεντημηνίτες αντί να τους ευχαριστήσεις που επί μέρες, όσο προετοιμαζόταν η εκδήλωση, καθάριζαν, έμεναν μέχρι τις 4 και 5 το απόγευμα νηστικοί και το βράδυ ξανά και αγόγγυστα. Αλλά αυτοί είναι οι πληβείοι των 400 ευρώ και υποχρεωμένοι να ανέχονται τα καπρίτσια κάποιων. Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή έκαναν τα πάντα για αυτή την εκδήλωση.

Διαχειρίζονται παράλληλα με ευθύνη και ευαισθησία μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση εξαιτίας και του μεταναστευτικού, που βαραίνει την τοπική κοινωνία και υπερβαίνει τις δυνάμεις μας, με μόνο στήριγμα την απίστευτη ωριμότητα, σεμνότητα και αλληλεγγύη απλών συμπολιτών μας. Οι διάφοροι εκκολαπτόμενοι χαλίφηδες για την θέση του Χαλίφη αποστασιοποιημένοι από την δύσκολη καθημερινότητα, απαθείς και αδιάφοροι ακόμα και για την διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, ελεύθεροι σκοπευτές, σχολιάζουν με χλεύη και ειρωνεία για την σκόνη που αφήνει πίσω του το παπούτσι του οδοκαθαριστή του λιμανιού, του Καρά Τεπέ και των άλλων χώρων.

Αυτός ο τόπος ψηφίζει και επιλέγει πάντα σωστά. Κουβαλάει πίσω του πολιτισμό και σοφία.

 

Κώστας Αστυρακάκης

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού - Τουρισμού Δήμου Λέσβου

 

Διαβάστε εδώ το χθεσινό σχόλιο του κ. Κουρτζή που προκάλεσε την οργή του κ. Αστυρακάκη

Μοιράσου το άρθρο!