Πολιτική

29/09/2010 - 22:13

Τιμητική εκδήλωση στην Παλαιά Βουλή για το Μυτιληνιό Νικόλαο Δημητρούλη

Το Κέντρο Βιογενετικής διοργανώνει τιμητική εκδήλωση για τον Ιδρυτή του, Υφηγητή κ. Νικόλαο Κ. Δημητρούλη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Σταδίου 13, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010, στις 7:00 το βράδυ.

Ο Νικόλαος Δημητρούλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και ζει σήμερα στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Φαρμακευτικής Σχολής και Επιστημών Υγείας του Πανεπιστήμιου Northeastern Boston Mass. USA (1961). Εκπαιδεύτηκε το 1963 σε εργαστηριακές μεθόδους Κλινικής Παθολογίας, Κλινικής Μικροβιολογίας, Βακτηριολογίας, Κλινικής Χημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ορμονών στο Νοσοκομείο Beth Israel of Harvard University Boston Mass. USA.

Είναι υφηγητής του Πανεπιστημίου Northeastern Boston Mass. USA. Το 1973 απέκτησε στην Ελλάδα την ειδικότητα του Κλινικού Χημικού-Βιοχημικού από το Υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών. Πρωτοπόρος στην ειδικότητά του, το 1974, ίδρυσε και λειτούργησε το πρώτο Κέντρο Κρυοφύλαξης Σπέρματος και το 1984 ίδρυσε και λειτούργησε στην Αθήνα το πρώτο κέντρο παροχής υπηρεσιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (I.V.F. – Εξωσωματικής γονιμοποίησης) υπό την επωνυμία «Κέντρο Βιογενετικής». Από τότε και μέχρι σήμερα με την προσφορά του στο χώρο της υπογονιμότητας έχει δώσει χαρά σε αμέτρητα επώνυμα και ανώνυμα ζευγάρια.

Για τον τιμώμενο θα μιλήσουν οι: Ιan Cooke, Επίτιμος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Πανεπιστημίου Sheffield, Μεγ. Βρετανία Ovrang Djahanbakhch, Καθηγητής Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Ανθρώπινης Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γεώργιος Μπουλινάκης, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ν. Δημητρούλης, Ιατρός Γυναικολόγος, Διευθυντής Κέντρου Βιογενετικής Λίνα Νικολακοπούλου, Στιχουργός - Ποιήτρια Κλειώ Δενάρδου, Τραγουδίστρια Επίσης συμμετέχουν: οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Νικήτας Χολόγκιτας η υψίφωνος Αικατερίνη Οικονόμου και στο πιάνο η Μαρίνα Νατσούλη η Παιδική χορωδία Δήμου Λαυρίου, υπό τη διεύθυνση Ευτ. Ζαρμπ η Παιδική χορωδία Λαυρίου Animus, υπό τη διεύθυνση Θεόδ. Κωνσταντόπουλου

Στρατης Καραγεωργιου Οιν

Μοιράσου το άρθρο!