Υγεία

17/01/2022 - 08:29

70χρονος το 5o θύμα του κορονοϊού στη Λέσβο για το 2022

Τελευταίο θύμα 85χρονη

Άλλες τέσσερις εισαγωγές στην κλινική covid του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης έγιναν χθες το βράδυ (15/01) ανεβάζοντας σε 25 τους ασθενείς που νοσηλεύονται με επιπλοκές της νόσου  με τους δύο να βρίσκονται διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Εν τω μεταξύ τα ξημερώματα κατέληξε μια 85χρονη γυναίκα που νοσηλεύονταν με κορονοϊό. Από τους νοσηλευόμενους οι 6 είναι εμβολιασμένοι και οι υπόλοιποι με μία ή καμία δόση του εμβολίου. Στο Βοστάνειο καταγράφονται 102 θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ενώ οι τέσσερις τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σήμερα διατίθενται 30 κλίνες covid, στο σχεδιασμό του νοσοκομείου προβλέπεται η ανάπτυξη μέχρι και 73ων κλινών για την νοσηλεία αυτών των περιστατικών , εφόσον κριθεί αναγκαίο , αυτό όμως συνεπάγεται και την περαιτέρω επιβάρυνση των υπολοίπων κλινικών αλλά και χειρουργείων που θα συμπιεστεί ακόμα παραπάνω η λειτουργία τους και κυρίως του προσωπικού που δίνει έναν τιτάνιο αγώνα για να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα τις υπηρεσίες υγείας.

Τις τελευταίες μέρες , παρατηρείται μία ύφεση των κρουσμάτων κορονοϊού στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, και η Λέσβος βρίσκεται στη λίστα με τις 20 περιοχές με τη μεγαλύτερη μείωση της τάσης των μολύνσεων του τελευταίου 7ημέρου, ωστόσο οι ενεργές μολύνσεις του τελευταίου 14ημέροιυ για το νησί είναι  2.720.

Δωρεάν rapid test διεξάγονται καθημερινά στο ΚΥ στη Μυτιλήνη ενώ την  Δευτέρα 17 Ιανουαρίου κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τη συνδρομή Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Λέσβου θα βρίσκεται από τις 10  το πρωί στο πολύκεντρο στον Πολιχνίτο.

 

πηγη: ertnews.gr

 

 

up date

Ένας 70χρονος με υποκείμενα νοσήματα ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος είναι το πέμπτο θύμα του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και το 103ο θύμα από την αρχή της πανδημίας στο νησί.

Ο 70χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ και σήμερα το πρωί κατέληξε. Στο Βοστάνειο με επιπλοκές του κορονοϊού νοσηλεύονται 25 άτομα σε απλές κλίνες covid και ένας ασθενής στη ΜΕΘ.

Μοιράσου το άρθρο!