Υγεία

25/11/2020 - 21:41

Καταγγελία "βόμβα": σούπερ μάρκετ στη Μυτιλήνη αποκρύπτει συστηματικά κρούσματα κορονοϊού

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την αυθαιρεσία που επιδεικνύει η εργοδοσία του σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο κατάστημα του Καρά Τεπέ,  που εξακολουθεί εδώ και τόσες μέρες να βάζει σε κίνδυνο την υγεία τόσο των συναδέλφων εργαζομένων, όσο και των καταναλωτών αποκρύπτοντας θετικά κρούσματα κορονοϊού.

Μάλιστα από την Δευτέρα που μια αντιπροσωπεία του σωματείου έκανε παρέμβαση στην πρωινή βάρδια των εργαζομένων  και στην συνέχεια καταγγέλλοντας την κατάσταση στην επιθεώρηση εργασίας, βγαίνουν στην επιφάνεια και αλλά κρούσματα που η εργοδοσία συστηματικά αποκρύπτει. Με τους εργαζομένους να συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά  και τα κρούσματα να αυξάνονται.

Η εργοδοσία δεν έχει προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μετρό, έχει παραβιάσει όλα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ βάζοντας πρώτη προτεραιότητα τα κέρδη της εταιρείας, και όχι την προάσπιση της υγείας των εργαζομένων και των καταναλωτών. Τα μόνα πρωτόκολλα που γνωρίζει και εφαρμόζει η εργοδοσία είναι αυτά του κέρδους χωρίς να υπολογίζει την ανθρώπινη ζωή. Απόδειξη ότι είναι αδίστακτοι απέναντι σε εργαζομένους και κοινό.

Εμείς θα ξαναθέσουμε τα ιδιά ερωτήματα όπως και στην προηγούμενη καταγγελία:

Ø  Από πού και ως πού η εργοδοσία αντικατέστησε τον αρμόδιο φορέα σε βάρος των εργαζομένων και αποφάσισε για την λειτουργία του καταστήματος, χωρίς να έχει υπάρξει απολύμανση του χώρου;

Ø  Από πού και ως πού η εργοδοσία δεν ενημερώνει για τα κρούσματα τους εργαζομένους;

Ø  Από πού και ως πού η εργοδοσία προχωράει σε ιχνηλάτηση και κρίνει από μόνη της, ποιοί και πόσοι συνάδελφοι θα βγουν σε προληπτική καραντίνα;

 

Απαιτούμε:

  • Την άμεση απολύμανση σε όλους του χώρους του καταστήματος. Με έξοδα της εργοδοσίας, να γίνουν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.
  • Να παραμείνει κλειστό το κατάστημα μέχρι την εμφάνιση των αποτελεσμάτων των μοριακών τεστ. Καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις. Οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά για εκείνες τις ημέρες που δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην εργασία τους.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας μέσα στους χώρους δουλειάς.
  • Να δοθεί τώρα άδεια σε όλους τους συναδέλφους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πλήρη μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.

Γίνεται όλο και  πιο επιτακτική η συμμέτοχη όλων των συνάδελφων στην απεργία της 26/11/20

 

Μοιράσου το άρθρο!