Περιβάλλον

30/04/2024 - 16:04

Aπό την Καλιφόρνια στη Λέσβο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ - ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΜΑΣ

Aπό την Καλιφόρνια στη Λέσβο για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Με αφορμή το ετήσιο πρόγραμμα μας “The Blue Heart” έχουμε την χαρά αυτή την εβδομάδα να φιλοξενήσουμε στη Λέσβο μαθητές από το New Village School της Καλιφόρνιας!

Με την υποστήριξη των συνεργατών μας 'Λέσβος Χωρίς Πλαστικά', ‘Lesvos Scuba Oceanic Center’, την καλλιτέχνιδα Lila Vail και το WOMB, ενεργοποιούμαστε και πάλι για την προστασία του Lesvos - Mission Blue Hope Spot -  της μοναδικής αυτής τοποθεσίας στην Πέτρα - αλλά και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs).

Φέρνουμε σε επαφή ντόπιους και ξένους νέους, την τοπική κοινότητα και τις επιχειρήσεις αλλά και τους επισκέπτες στη Λέσβο ώστε να συμμετάσχουμε όλοι/ες μαζί σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη  διατήρηση της φύσης, την μείωση των πλαστικών, την κοινωνική αλλαγή, και την αναζήτηση λύσεων και καινοτομιών για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Το ‘New Village School’ επανέρχεται στη Λέσβο μετά από την στάση του στο Mission Blue Hope Spot των Bαλεραίδων νήσων και τη συνεργασία τους με την 'Save the MED’.

‘Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια’ - Μια εμβληματική εμπειρία τέχνης

Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε την τελευταία μας κοινοπραξία κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος ‘The Blue Heart’, ένα νεοσύστατο δημιουργικό πρόγραμμα εργαστηρίων γλυπτικής, ‘Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια’! Φέτος, συνεργαζόμαστε με τη βρετανίδα καλλιτέχνιδα Lila Vail, η οποία φέρνει την εμπειρία της στις περιβαλλοντικά συνειδητές τεχνικές στο νησί μας, όπου και θα πραγματοποιήσει εργαστήρια για να δώσει νέα ζωή σε θαλάσσια σκουπίδια. Μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές δημιουργίες και πρακτικές ανακυκλώσιμης  τέχνης, το 'Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια' αποσκοπεί στο να εμπνεύσει μια δημιουργική σχέση με τη φύση και να μεταμορφώσει υλικά που έχουν πεταχτεί σε συναρπαστικά έργα τέχνης που λειτουργούν ως υπενθύμιση της ευθύνης μας στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.


Το φετινό πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για το Healing Lesvos να υποστηρίξει τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις Προστατευμένες Θαλάσσιες Περιοχές (ΠΤΠ) που ανακοινώθηκαν στην  9η Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean Conference” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και να αναδείξει για ακόμη μια φορά την αξία των συνεργασιών ώστε να ληφθούν μέτρα για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs). Ταυτόχρονα, είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Μεξικού που εργάζονται μαζί σε μια περιοχή όπου η σύγκλιση διαφορετικών πολιτισμών συναντά την κοινή ευθύνη για την προστασία του ωκεανού.

Σχετικά με το έργο “Blue Heart

Το “Blue Heart” - Μια Πρωτοβουλία Πολιτών είναι ένα πολυδιάστατο εγχείρημα συμμετοχής της κοινότητας σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κυβέρνηση, τη βιομηχανία, ντόπιους και διεθνής φοιτητές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Κάθε χρόνο, νέοι από όλο τον κόσμο ενώνονται με τους προασπιστές του Lesvos - Mission Blue Hope Spot στο νησί, προωθώντας ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και μια νέα περιβαλλοντική φιλοσοφία. Διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας με προγράμματα και εκστρατείες εναντίον των πλαστικών, τονίζοντας την αξία της εκπαίδευσης που εμπνέει την προστασία της θαλάσσιας ζωής και δημιουργεί καινοτόμες δεξιότητες και δίκτυα κοινής γνώσης.
 

Τι θα συμβεί: Δραστηριότητες στο πεδίο και εργαστήρια γλυπτικής

Πότε θα συμβεί: Παρασκευή 3ης και Σάββατο 4ης Μαίου 2024 | 10:30-14:00

Που θα συμβεί Σημείο συνάντησης - KANTINA Cafe, Πέτρα, Λέσβος

 

Μοιράσου το άρθρο!