Αγροτικά - Αλιεία

15/12/2014 - 11:46

Δημοτικό Ελαιοτριβείο Πολιχνίτου ή αλλιώς φιάσκο! - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Ήταν περίπου πριν δυο χρόνια (Ιανουάριος 2013), που η τότε δημοτική αρχή του Δημήτρη Βουνάτσου εγκαινίασε το Δημοτικό Ελαιοτριβείο Πολιχνίτου. Παρόντος μάλιστα του ίδιου και δύο παρακαλώ Αντιδημάρχων, πραγματοποιήθηκε η τελετή όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, μας άφηναν να εννοηθεί ότι θ΄ αλλάξει «ο ρους της ιστορίας» των ελαιοτριβείων της περιοχής! Όπως μάλιστα δήλωνε ο τότε αρμόδιος αντιδήμαρχος: «Το Δημοτικό Ελαιοτριβείο δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον αγροτικό κόσμο, διευκολύνοντας την οικονομία των ελαιοπαραγωγών της ευρύτερης περιοχής Πολιχνίτου»
Όλοι έπλεαν από συγκίνηση για το επίτευγμα αυτό το οποίο βέβαια δεν έγινε και τζάμπα!  Ξοδεύτηκαν χρήματα για την ανακαίνιση ή και προμήθεια νέων μηχανημάτων. Πόσα δεν ξέρω, νομίζω όμως ότι δεν ανακοινώθηκε και ποσόν. Κι όλα αυτά τη στιγμή που στην περιοχή υπήρχε ήδη ένα ιδιωτικό ελαιοτριβείο αλλά και το ελαιοτριβείο του Συνεταιρισμού! Από κοντά βέβαια και η αντιπολίτευση η οποία με δηλώσεις του Βαγγέλη Παλαιολόγου υποστήριζε: «Η Λαϊκή Συσπείρωση επικροτεί και στηρίζει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε ενέργεια σε θετική κατεύθυνση»

Φέτος που επισκέφθηκα τον Πολιχνίτο ρώτησα τους ανθρώπους εκεί πέρα. «Τι γίνεται ρε παιδιά με το Δημοτικό Ελαιοτριβείο;». Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι όχι μόνον δεν άλλαξε «το ρου της ιστορίας» αλλά φυτοζωεί! Και τα λεφτά που ξοδεύτηκαν; Τζάμπα πήγαν τα λεφτά; Κανείς δεν υπεύθυνος για την ….επένδυση αυτή; Αφελείς ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις θα μου πείτε και θάχετε και δίκιο. Κι όλα αυτά γιατί είτε θέλουμε να ακολουθούμε μια δήθεν… φιλολαϊκή πολιτική είτε γιατί έχουμε την εντύπωση ότι μπορούμε να περιχαρακώσουμε την οικονομία στην όποια δικιά μας ιδεολογία. Αλλά βέβαια τέτοια …πειράματα συνήθως καταλήγουν σε τραγωδίες!  
Κατά τα άλλα βέβαια μας φταίει ο Κακοκράτης και οι ….κακοί ξένοι που απομυζούν τον ιδρώτα του λαού!

 

ΕΡΜΗΣ
 

Μοιράσου το άρθρο!