Αγροτικά - Αλιεία

15/02/2016 - 07:29

Ενημέρωση στην Ανεμώτια για το ασφαλιστικό και αγροτικά ζητήματα

 

Tην ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να συζητήσουν για τις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτο το διάστημα με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού είχαν όσοι παραβρέθηκαν στο καφενείο "Γιατάκ" και στην ενημέρωση του Αγροτικού Συλλόγου Ανεμώτιας. Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για να γνωστοποιηθούν στην τοπική κοινωνία οι αλλαγές που προβλέπονται σε ασφαλιστικό, φορολογικό, νέα Κ.Α.Π. (2015-2020) και οι επιπτώσεις στο εισόδημα των αγροτών.

Παράλληλα έγινε ενημέρωση για την συμμετοχή του τοπικού Αγροτικού Συλλόγου σε δράσεις της Ομοσπονδίας αλλά και σε επικείμενες όπως αυτές προγραμματίζονται την ημέρα που θα τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αναλυτικότερα μίλησαν ο πρόεδρος του Α.Σ. Ανεμώτιας Σταύρος Μαντατής, ο Χρήστος Αναγνωστής και ο Δημήτρης Στεφανής απο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου .

Απο τους οποίους προτάθηκε η αναγκαιότητα μαζικού και συντονισμένου αγώνα μαζί και με άλλους εργασιακούς κλάδους. Στην κατεύθυνση αυτή αναλύθηκαν οι στόχοι ενός τέτοιου κινήματος αλλά και το πλαίσιο των αιτημάτων. Τέλος ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους.

Μοιράσου το άρθρο!