Αγροτικά - Αλιεία

07/07/2023 - 20:29

Ένταξη για όλους τους επιλαχόντες Νέους Αγρότες του 2021 με 77 εκατ. ευρώ εξήγγειλε ο Αυγενάκης στη Βουλή

Το απαιτούμενο κονδύλι των 77 εκατ. ευρώ για την ένταξη όλων των επιλαχόντων Νέων Αγροτών της προκήρυξης του 2021 βρέθηκε, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, σε μια εξέλιξη που συνεπάγεται την ένταξη επιπλέον 2.100 παραγωγών στο πρόγραμμα.

 

Σε εννέα άξονες κινήθηκε η τοποθέτηση του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης την Παρασκευή 7 Ιουλίου, η οποία θα ολοκληρωθεί με την ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου. 

Πέρα από την ένταξη των επιλαχόντων Νέων Αγροτών, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, διεμήνυσε ότι η μεταρρύθμιση της μετάβασης του ΟΣΔΕ στην κυβερνητική πλατφόρμα του gov.gr θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί

 

Νέοι αγρότες: 

Αύξηση του αριθμού των κατ’ επάγγελμα νέων αγροτών κατά 60.000 μέχρι το 2027.  Ήδη φέτος, τρέχει το αυξημένο «κονδύλι» της ενίσχυσης των 40.000 ευρώ ανά αγρότη, ενώ αξίζει να θυμίσουμε ότι το σχετικό Πρόγραμμα Νέων Γεωργών είναι το μεγαλύτερο σε σχέση με τα προηγούμενα.  Με απλούς αριθμούς: 14.000 περίπου νέοι αγρότες εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών ύψους 527 εκ. ευρώ. Εξοικονομήσαμε τους απαραίτητους πόρους και εντάσσουμε όλους  τους επιλαχόντες νέους γεωργούς στο πρόγραμμα ενίσχυσης νέων αγροτών.  Στην πράξη λοιπόν 2.096 επιλαχόντες νέοι αγρότες εντάσσονται στο πρόγραμμα. Με ποσό ύψους 77 εκατ. ευρώ. 

Μοιράσου το άρθρο!