Αγροτικά - Αλιεία

04/05/2014 - 13:15

14 ελληνικά ελαιόλαδα (1 από τη Λέσβο) στα καλύτερα του κόσμου!

Κ

άθε Απρίλιο στη Νέα Υόρκη, μια κορυφαία διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων δοκιμάζει πάνω από 600 έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από κάθε γωνιά του πλανήτη για να καθορίσει ποια αξίζουν να λάβουν το βραβείο ως τα "καλύτερα ελαιόλαδα" στον κόσμο. 

Νέα Υόρκη,  Απρίλιος 2014, διαγωνισμός ελαιολάδου: Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του διαγωνισμού, η ομάδα εμπειρογνωμόνων -δοκιμαστών αξιολόγησε  651 ελαιόλαδα από 25 χώρες.
Στον πιο «απαιτητικό» διαγωνισμό ελαιολάδου στον κόσμο, αυτόν της Νέας Υόρκης (ΝΥΙΟΟC New York International Olive Oil Competition), το ελαιόλαδο της Λέσβου  εvoᶾ Efstratios Kamatsos απέσπασε το αργυρό μετάλλιο. Συγκαταλέγεται πλέον ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα στον κόσμο.

Η Ισπανία και η Ιταλία κέρδισαν τα περισσότερα μετάλλια στο διαγωνισμό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν  τα τέσσερα βραβεία που κέρδισε η  Σλοβενία ​​ και το Μεξικό που με έξι συμμετοχές κέρδισε 3 βραβεία. Καιρός να καταλάβουμε ότι η αγορά του ελαιολάδου ανοίγει και πολλές χώρες επενδύουν πλέον στο "ποιοτικό ελαιόλαδο".

Διακρίθηκαν συνολικά 14 ελαιόλαδα από την Ελλάδα
 
Τα 14 ελληνικά ελαιόλαδα που διακρίθηκαν:

Η λίστα με τα βραβευθέντα ελαιόλαδο:

Bonum Terrae
Bonum Terrae A.E.
Gold Award

Esti Early Harvest
Greek Land Foods Ltd
Gold Award

Gaea Kalamata Dop
Gaea Products S.A.
Gold Award

Ktimata Kyklopas
Kyklopas Olive Mill Kelidis Argyris S.A.
Gold Award

Mani - Blauel Greek Organic Products
Friedrich Bläuel & Co Ltd
Gold Award

My Olive Tree
My Olive Tree - M.Karelas Bros Co.
Gold Award

Olive Mill Kyklopas
Kyklopas Olive Mill Kelidis Argyris S.A.
Gold Award

St. Olive – Single Harvest Series
Hellenic Premium Exports P.C.
Gold Award

Ladanio Pdo Kalamata
Mediterranean Olive House
Silver Award

Helea Premium Greek
Helea
Silver Award

My Land
Epidaurus Olive Fields
Silver Award


Oleajuice (Tender)
Olea Groves
Silver Award

Stories Of Greek Origins-Sitia Crete P.D.O
Artion Greek Foods
Silver Award

εvoᶾ
Efstratios Kamatsos
Silver Award



Ας γνωρίσουμε όμως το ελαιόλαδο εvoᶾ (άγνωστο στους περισσοτέρους κατοίκους στη Λέσβο....)


Ευστράτιος Καμάτσος, ιδρυτής εvoᶾ
Θέλω  να μοιράσω το πάθος και την αγάπη μου για όλα τα βιολογικά προϊόντα  με όλο το κόσμο, και ειδικά για το  παρθένο ελαιόλαδο. Επίσης, θέλω  ο  καθένας από εμάς να γνωρίσει την καταστροφή των δασών και του πρασίνου και να συνειδητοποίηση το μέγεθος της καταστροφής αυτής στον πλανήτη μας. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια προστασίας του πλανήτη μας  με μια απλή επιλογή. Αγοράζοντας  ένα μπουκάλι,  φυτεύει  ένα δέντρο.   Κάνετε την επιλογής σας να μετρήσει.

Λέσβος, Αύγουστος 2012., ένα όνειρο,ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα.
Σ' ένα ελληνικό νησί φυτρωμένο στο Αιγαίο, γεννήθηκε ένα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο με ένα “κοινωνικό όραμα”  που είναι όχι μόνο ένα άψογο προϊόν, αλλά που έχει σχέση και με την κλιματική αλλαγή της γης .
Ο Ευστράτιος Καμάτσος εξηγεί και μας "μαθαίνει" τι σημαίνει παράδοση, όραμα, αγάπη, πόσο σημαντικό είναι το λάδι μας να είναι αγνό, τι σημαίνει να είναι παρθένο!
Εvo3 σημαίνει  “extra virgin organic olive oil”. Αλλά, Evo σημαίνει κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μια ιστορία. Είναι ένας τρόπος ζωής. Η εν συντομία απόδοση της λέξης evolution (εξέλιξη).  Eίναι  κάτι που αρχίζει και τελειώνει με την επιλογή.  Η καρδιά του Εvo3 είναι το επιχειρηματικό πνεύμα του. Για κάθε μπουκάλι που πωλείται, ένα δέντρο θα φυτευτεί σε αποδασωμένη περιοχή, δημιουργώντας έτσι και θέσεις απασχόλησης για τους ανθρώπους  αυτής της περιοχής.
Ο παραγωγός  Ευστράτιος Καμάτσος  συνεχίζει την παράδοση τριών γενεών πιστός στην παραδοσιακή καλλιέργεια και στις σύγχρονες βιώσιμες μεθόδους και δημιουργήσει ένα φυσικό μίγμα αρωμάτων, που αγγίζουν  όλες τις αισθήσεις μας. Το λάδι παράγεται από τρεις διαφορετικούς τύπους ελιών (κολοβή, αδραμυτιανή, λαδολιά) που αναπτύσσονται στην Λέσβο.  Ο συνδυασμός των τριών αυτών ποικιλιών διαμορφώνει ένα ελαιόλαδο με ξεχωριστά μια ώριμη, φρουτώδη, και φρέσκια γεύση.
 Το αποτέλεσμα είναι ένα θαυμάσιο προϊόν, με τη χαμηλότερη σειρά οξύτητας - που είναι η υπογραφή για την τέλεια ποιότητα, και το υψηλότερα όφελος για την υγεία μας.

Η διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης τηρείται υπό αυστηρό έλεγχο για να παραμείνει το λάδι 100% βιολογικό. Όλοι οι μέθοδοι καλλιέργειας που υιοθετούνται είναι βιολογικές: κανένα χημικό λίπασμα και κανένα χημικό φυτοφάρμακο δεν χρησιμοποιείται.


 

Μοιράσου το άρθρο!