Αγροτικά - Αλιεία

21/08/2017 - 16:53

Εξαγριωμένοι οι κτηνοτρόφοι στο Μανταμάδο - Αγέλες σκύλων κατασπαράζουν τα ζώα τους

ign="center">ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

ΠΡΟΣ: το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

 

Ανάστατοι και εξαγριωμένοι είναι οι κτηνοτρόφοι του χωριού μας στο Μανταμάδο, εδώ και πάνω από ένα μήνα περίπου,  με τις συνεχόμενες επιθέσεις στα κοπάδια τους από αγέλες σκυλιών. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που έρχεται να προστεθεί στον αγώνα επιβίωσης που δίνει τα τελευταία χρόνια η αγροτιά. Οι απώλειες σε κάποιες περιπτώσειςείναι υψηλές σε ζωικό κεφάλαιο και όχι μόνο.  Τα σκυλιά σύμφωνα με μαρτυρίες είναι γνωστά,αφούκυκλοφορούν στον περίγυρο του Ταξιάρχη και τρέφονται εκεί. Εκτός από τα κοπάδια είναι επικίνδυνατα σκυλιά και για περαστικούς,αφού έγιναν επιθέσεις και σε ενήλικους και σε μικρά παιδιά,ευτυχώς μικρής έκτασης.

Επειδή πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά χωρίς να παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο!!!

 

Γι΄ αυτό και ζητούμε να παρθούν άμεσα μέτρα:

1.      Με ευθύνη του δήμου να μαζευτούν τα αδέσποτα σε χώρο κατάλληλο για τη διαβίωσή τους με κτηνιατρική φροντίδα και διατροφή.

2.      Να ελεγχθούν ότι τα μη αδέσποτα είναι δηλωμένα κανονικά, έχουν το βιβλιάριο υγείας τους και ανάπάσα στιγμή μπορεί να ελεγχτεί ένα ζώο που αφέθηκε στο δρόμο ποιανού είναι.

3.      Οι εθελοντικές οργανώσεις αν θέλουν να κάνουν κάτι που θα βοηθήσει, είναι να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

4.      Να αποζημιωθούνάμεσα οι κτηνοτρόφοι για τα σκοτωμένα τους ζώα των κτηνοτρόφων. Επίσης πρέπει να σας γνωρίσουμε ότι με ευθύνη του Συλλόγου μας γίνεται καταγραφή των τελευταίων απωλειών.

 

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος   Στέφανος Χηροπαίδης

Ο Αντιπρόεδρος Νίκος Αψόκαρδος 

Ο Γραμματέας  Μιχάλης Γροσομανίδης 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!