Αγροτικά - Αλιεία

30/05/2016 - 17:33

Η αγρότισσα της Λέσβου με καταθέσεις 201.571.947,91 ευρώ ! ! !

Τ

ρίτη εκατομμυριούχος αγρότισσα, μετά από λάθος πίστωση επιδοτήσεων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Λάθη που τείνουν να γίνουν «επιδημία», τρομάζοντας τους ανυποψίαστους δικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών. Και είναι φυσικό, αν σκεφτεί κανείς ότι τη στιγμή που όλοι οι λογαριασμοί έχουν πιάσει πάτο, δεν μπορείς να μετρήσεις μηδενικά και ψηφία.
 
Μετά τις δύο προηγούμενες ανάλογες περιπτώσεις των αγροτών, που είδαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να φουσκώνουν επικίνδυνα, του πρώτου από τα Φάρσαλα Θεσσαλίας και του δεύτερου από το Ηράκλειο Κρήτης, εντοπίστηκε και τρίτη αγρότισσα από τη Λέσβο.
 
Η κλήση που δέχτηκε στο τηλέφωνό της από υπάλληλο του παραρτήματος της τράπεζας στη Μυτιλήνη, ήταν σοκαριστική και ανέλπιστη. Ο υπάλληλος τής ανακοίνωσε ότι από λάθος μπήκε στο λογαριασμό της εννιαψήφιο ποσό, το οποίο φυσικά δεν δικαιούται. Δεν το πίστεψε με το πρώτο άκουσμα και για να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του υπαλλήλου της τράπεζας, είπε να το ελέγξει για να ικανοποιήσει και την περιέργειά της.
Πράγματι, η ενημέρωση του βιβλιαρίου «κατέγραψε» του λόγου το αληθές. Για λίγα λεπτά έγινε όχι απλά εκατομμυριούχος, αλλά πολυεκατομμυριούχος. Πιστώθηκαν στο λογαριασμό της 201.571.834,85 ευρώ.
 
Ο ΟΠΕΠΕΚΕ διευκρινίζει ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται σε λάθος του Οργανισμού, αλλά της τράπεζας, αν και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως.
Πάντως, σε όλες τις περιπτώσεις του «χρυσού λάθους» έγινε αντιλογισμός και επεστράφησαν τα χρήματα. 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ 

Μοιράσου το άρθρο!