Αγροτικά - Αλιεία

01/04/2016 - 18:45

Νέα παράταση για τη Βιολογική Γεωργία…. μετά το Πάσχα… χωρίς Ανάσταση όμως…

&n

bsp;

Χωρίς τέλος τα προβλήματα και η ταλαιπωρία των βιοκαλλιεργήτων. Νέες προθεσμίες ανακοινώθηκαν σήμερα για την υποβολή αιτήσεων για το έτος εφαρμογής 2015.

Κι ενώ οι Σύμβουλοι Γεωπόνοι περίμεναν να ανοίξει το σύστημα από Δευτέρα 4 Απριλίου και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις… το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι το σύστημα δεν θα ανοίξει…
 

Η ημερομηνία έναρξης είναι μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα 6 Μαΐου 2016 (συν 20 εργάσιμες ημέρες) Όσο κι αν μοιάζει απίστευτο είναι συνολικά η τέταρτη φορά που ο ΟΠΕΚΕΠΕ αλλάζει την ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για το 2015.
Πραγματικά είχαμε καιρό να δούμε τέτοιο απόλυτο μπάχαλο.
Η παράταση που δίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ στην υποβολή αιτήσεων πληρωμής δίνεται λόγω προβλημάτων στην εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος και των προβλημάτων που εκκρεμούν στην Ενιαία του 2015.
 
Ακόμη με τη νέα παράταση γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι τα προβλήματα στην «εφαρμογή του νέου πληροφοριακού συστήματος και της online διαδικασίας υποβολής εκ μέρους των παραγωγών της ετήσιας δήλωσης εφαρμογής» παραμένουν.

H σημερινή εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ με ημερομηνία 01/04/2016 αναφέρει: «λαμβάνοντας υπόψη τις αντικειμενικές δυσκολίες και την υστέρηση στη διαδικασία ολοκλήρωσης της καταχώρησης των τροποποιήσεων συμβάσεων/ΣΠΔ, των μεταβιβάσεων και των συμβάσεων κατόπιν έγκρισης αιτημάτων θεραπείας, με γνώμονα πάντα την βελτίωση των διαδικασιών καταχώρησης των ετήσιων δηλώσεων εφαρμογής, τροποποιείται η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας υποβολής»


Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η Λέσβος έχει μείνει εκτός πληρωμών για το έτος εφαρμογής 2013 (αναφερόμαστε για τη νέα πενταετία) αν και είχαν δοθεί υποσχέσεις τον Ιανουάριο για άμεσες πληρωμές. Αξίζει να τονιστεί ότι στο τέλος του 2016 λήγει η πενταετία του προγράμματος και …μέχρι τώρα έχουμε μόνο μια πληρωμή.
 
 
Αν λάβουμε υπόψη τις μειώσεις και τις απορρίψεις των πληρωμών για το 2013 (και το 2014 που θα ακολουθήσουν) γίνεται κατανοητό ότι το πρόγραμμα ναυάγησε…
Αλήθεια ποιος έχει ευθύνη;

 

πηγη: aro-gi.com

Μοιράσου το άρθρο!