Αγροτικά - Αλιεία

30/04/2024 - 17:22

Πληρωμή γιοκ για την στρεμματική ενίσχυση... Προκλητική επιλογή του ΟΠΕΚΕΠΕ για το νησί μας

Την ώρα που οι Βουλευτές της Λέσβου και κάθε άλλο πολιτικό πρόσωπο ετοιμάζεται για το Πασχαλινό τραπέζι …. Η Λέσβος με αποκλειστική ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ μένει εκτός πληρωμής για τη στρεμματική ενίσχυση για τους παραδοσιακούς ελαιώνες της Λέσβου.

Για πρώτη φορά στις πληρωμές ο ΟΠΕΚΕΠΕ επέλεξε να βγάλει εκτός πληρωμών μια βασική επιδότηση που αφορά σχεδόν όλη τη Λέσβο.  Η στρεμματική ενίσχυση για τους ελαιώνες – η ενίσχυση που κυμαινόταν γύρω στα 13 ευρώ / στρέμμα  - και αφορούσε όλους τους ελαιοπαραγωγούς δεν περιλαμβάνεται στις πληρωμές που έτρεξαν χθες και σήμερα.

 

Αντί για αυτή την πληρωμή ο ΟΠΕΚΕΠΕ επέλεξε να πληρώσει τα κουτσουρεμένα «οικολογικά – σχήματα». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όπως μας αναφέρει ο κ. Φλωρίδης ότι οι αναβαθμίδες πληρώθηκαν μόνο σε όσα τεμάχια που ο ΟΠΕΚΕΠΕ μπορούσε να δει κλήση πάνω από 40%! 

Ο λόγος που δεν έχει τρέξει η πληρωμή για την στρεμματική ενίσχυση είναι ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει να τρέξει μια σειρά ελέγχων…. Αλήθεια στις άλλες πληρωμές έχει ολοκληρώσει όλους τους ελέγχους ( ; ).  Πρέπει να τονιστεί ότι τους τελευταίους μήνες  ελεγκτές του ΟΠΕΚΕΠΕ σαρώνουν τους ελαιοπαραγωγούς της Λέσβου…. Ανεξήγητο μεγάλο δείγμα ελέγχου που μάλλον αν εξηγηθεί πάμε σε άλλα μονοπάτια...

Μοιράσου το άρθρο!