Αγροτικά - Αλιεία

18/06/2015 - 18:37

Στην υγειά μας ρε παιδιά....

Τ

α κρασιά των νησιών του Αιγαίου Πελάγους παρουσίασαν στο αθηναϊκό κοινό, για πρώτη φορά ομαδικά, οι οινοπαραγωγοί τους με τη στήριξη των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο King George II.

Η εκδήλωση ήταν απολύτως επιτυχημένη καθώς επετεύχθησαν οι βασικοί της στόχοι, δηλαδή η εξωστρέφεια του αιγαιοπελαγίτικου κρασιού και η γνωριμία του με το αθηναϊκό κοινό, τους ειδικούς του κλάδου και τους οινόφιλους.

 

Διήρκησε όλη τη μέρα και παρουσιάστηκαν κρασιά από την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της περιοχής. Ταυτόχρονα, οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου κατά την επίσκεψή της στο χώρο της εκδήλωσης , δήλωσε ότι η οινοποιία στο Βόρειο Αιγαίο αποτελεί ένα από τα πλέον επιτυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης της παράδοσης και εμπλουτισμού της με νέα, σύγχρονα στοιχεία, ώστε αυτή να αναδειχθεί και να αποτελέσει μια νέα πηγή πλούτου για τα νησιά μας. Επίσης διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσα από δράσεις του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, αλλά και με συνδυασμένες προσπάθειες των Διευθύνσεών της στηρίζει τις προσπάθειες των τοπικών επιχειρηματιών και προωθεί ενεργά τα κρασιά των νησιών μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!