Αγροτικά - Αλιεία

12/05/2017 - 19:39

Τα πρώτα μηνύματα από την ανθοφορία του λεσβιακού ελαιώνα - Τι λέει η Γεωπόνος κα Ε.Πίτικκα

&n

bsp;

Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την περίοδο ανθοφορίας του λεσβιακού ελαιώνα. Σύμφωνα με τις αναφορές των γεωπόνων και των παραγωγών, είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που παρουσιάζεται εξαιρετικά μεγάλη άνθιση των δέντρων.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και η γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Πίττικα, η οποία μεταξύ άλλων σημειώνει ότι σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες ευνοήσουν και έχουμε κάποιες βροχές τον Ιούνιο, η καρπόδεση θα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα.

 
ΝΩΡΙΣ
"Είναι πολύ νωρίς ακόμη, να εξάγουμε οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα για τη νέα ελαιοκομική περίοδο. Οι πρώτες εκτιμήσεις από την υπηρεσία μας θα γίνουν τον Ιούνιο. Προς το παρόν τα μηνύματα από την ανθοφορία του ελαιώνα είναι αισιόδοξα, δεν ξέρω, όμως, κατά πόσο θα καταφέρουν τα δέντρα να δέσουν τον καρπό. Η κρίσιμη περίοδος της καρπόδεσης, είναι στις αρχές Ιουνίου. Ελπίζουμε να έχουμε κάποιες βροχές, που θα ευνοήσουν την ανάπτυξη της ελιάς.
Φέτος είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο λεσβιακός ελαιώνας δίνει πολύ μεγάλη ανθοφορία. Αυτό έχει επιστημονική εξήγηση και σχετίζεται με τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα και την δραστηριότητα των βλαστών του δέντρου"
 
 
Μαρία Χατζηγεωργίου / Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!