Αγροτικά - Αλιεία

14/10/2014 - 16:40

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου ξεκινάει ο τελευταίος ψεκασμός για τη καταπολέμηση του δάκου

style="text-align: justify;">Aνακοινώνεται ότι την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014  ξεκινάει η Τελευταία Γενική Διαβροχή κατά του Δάκου της Ελιάς σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές κοινότητες της Λέσβου.
 
Το φυτοπροστατευτικό προϊόν  που θα χρησιμοποιηθεί είναι το  ΕΦΝΤΑΚΟΝ 40 EC (dimethoate) και η συλλογή ελαιοκάρπου θα πρέπει να ξεκινήσει 28 ημέρες μετά την ημερομηνία ψεκασμού της κάθε περιοχής. Διάρκεια ψεκασμού 6 ημέρες. 
 
 
Για την επιτυχημένη διεξαγωγή του προγράμματος της Δακοκτονίας παρακαλούνται:
 
οι ελαιοπαραγωγοί να επιδείξουν ενδιαφέρον, ώστε να ενημερωθούν για την ημερομηνία ψεκασμού των ελαιοκτημάτων τους από τις ανακοινώσεις των Δημοτικών- Τοπικών κοινοτήτων και τους αρχιεργάτες της περιοχής τους, να παρακολουθούν τους ψεκασμούς και να διευκολύνουν την είσοδο των συνεργείων στα περιφραγμένα ελαιοκτήματα τους.
Οι βιοκαλλιεργητές να φροντίσουν για την ύπαρξη των πινακίδων σήμανσης στα ελαιοκτήματά τους και παγίδων στα ελαιόδενδρα που έχουν καρπό
Ο Δήμος, Δημοτικές Ενότητες, οι Συνεταιρισμοί και οι Αγροτικοί Σύλλογοι να ενδιαφερθούν από την πλευρά τους έτσι ώστε να διευκολύνουν την καλή λειτουργία των συνεργείων (π.χ. παροχή νερού, συντήρηση Αγροτικών δρόμων, Ανακοινώσεις κλπ)
Τέλος συνίσταται στους παραγωγούς να επισπεύσουν τη συλλογή, ώστε να προστατευτεί στο μέγιστο βαθμό ποσοτικά και ποιοτικά η αναμενόμενη παραγωγή.

Μοιράσου το άρθρο!