Αγροτικά - Αλιεία

24/02/2016 - 20:07

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στέλνει τους αγρότες στους τοκογλύφους !

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρει:

Βεβαιώσεις αναγνώρισης πληρωμής όσων δικαιούχων επενδυτών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καταθέσει αίτημα πληρωμής αλλά δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2015 εκδίδουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σκοπός των βεβαιώσεων αυτών είναι η αξιοποίησή τους εκ μέρους των αγροτών – επενδυτών, προκειμένου να αποκτήσουν ρευστότητα από το τραπεζικό σύστημα. Σχετικές συζητήσεις έχει κάνει ήδη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τους τραπεζικούς οργανισμούς.

Για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στην υπηρεσία που έχουν καταθέσει το αίτημα πληρωμής.

 

-----------

Τι σημαίνει αυτό;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε υποσχεθεί σε όσους αγρότες υλοποιούν επενδυτικά σχέδια ( τα γνωστά Σχέδια Βελτίωσης) να υποβάλλουν αίτημα πληρωμής έστω και έως αρχές Δεκεμβρίου  με σκοπό να πληρωθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015 (ημερομηνία λήξης της Προγραμματικής Περιόδου).  Πολλοί αγρότες σε όλη την Ελλάδα και στη Λέσβο έτρεξαν να υλοποιήσουν το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών τους.

Όμως το Υπουργείο για άλλη μια φορά ήταν αναξιόπιστο.... κανείς δεν πληρώθηκε.... και οι αγρότες - επενδυτές ένιωσαν μια ακόμη ψυχρολούσια έχοντας δανειστεί και έχοντας φθάσει σε οριακό σημείο.

Οι νέες πληρωμές αναμένονται από Σεπτέμβριο και μετά (μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στη νέα Προγραμματική Περίοδο) και έτσι το Υπουργείο βρήκε λύση: 

 στέλνει τους αγρότες στις Τράπεζες και να παίρνουν δάνειο στο ύψος της αναμενόμενης επιδότησης του Σχεδίου Βελτίωσης με επιτόκιο από 8%  έως 10%.   Να πάρουν δηλαδή δάνεια για τα ΔΙΚΑ τους χρήματα που έπρεπε να τα είχαν εισπράξει το 2015 !!!!

Επίσημη τοκογλυφία με την σφραγίδα  του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Απόστολου..... ο πιο αποτυχημένος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια!

Βέβαια κανείς δεν λέει τίποτα.... οι διαφημίσεις από τη συγκεκριμένη Τράπεζα τρέχουν σε πολλά ΜΜΕ και όλοι είναι ευτυχισμένοι εκτός από τους αγρότες που για άλλη μια φορά είναι θύματα.

Επίσης για αυτό δεν λέει τίποτα και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο που τον Ιανουάριο με δελτίο τύπου μας έλεγε ότι όλα θα πληρωθούν σύντομα!!!!

 

ΥΓ ας  βάλουν έξω από την Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μια πινακίδα της Τράπεζας .... γιατί να κρυβόμαστε  πλέον; 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!