Ανακοινώσεις Φορέων

01/03/2016 - 14:07

16 φορείς της Λέσβου για το προσφυγικό: να μην ζήσουμε ξανά εικόνες του καλοκαιριού

yle="text-align: justify;">Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  26 Φεβρουαρίου 2016 στο Επιμελητήριο Λέσβου συνάντηση  των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, με θέμα το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό ζήτημα. Οι παρευρισκόμενοι, αφού εξέλεξαν το Συντονιστικό Όργανο των 16 Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων της Λέσβου, που αποτελείται από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά, τον Α΄ Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών κ. Τατάκη, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Μπαρούτη,  τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Μανωλακέλλη, τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Βαλτά, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Προβέτζα, και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης κ. Παπαρίσβα, εξέτασαν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την απόσυρση των έκτακτων δρομολογίων των πλοίων που εξυπηρετούσαν την «προσφυγική κίνηση» από τα νησιά προς την ηπειρωτική Ελλάδα και τη μείωση του αριθμού των προσφύγων / μεταναστών που μπορούν να μετακινηθούν μέσω των τακτικών δρομολογίων.

 

Το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016 το Συντονιστικό Όργανο,  συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου. Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η ταύτιση των απόψεων των φορέων με την Περιφέρεια.

Αποφασίστηκε η συνεχής αξιολόγηση των δεδομένων και συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, καθώς και η αξιολόγηση για την άμεση έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων εάν αυτές κριθούν απαραίτητες.

Ζητάμε την άμεση και απρόσκοπτη καταγραφή, ταυτοποίηση και αναχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από το νησί. Δεν θα επιτρέψουμε να ζήσει το νησί μας στιγμές όπως εκείνες του περασμένου καλοκαιριού.

 

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ:

  1. Επιμελητήριο Λέσβου
  2. Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
  3. Τεχνικό Επιμελητήριο ΒΑ Αιγαίου
  4. Σύλλογος Φοροτεχνικών Λέσβου
  5. Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου
  6. Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου
  7. Οδοντιατρικός Σύλλογος Λέσβου
  8. Σύλλογος Συμβολαιογράφων
  9. Ένωση Τουριστικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Λέσβου
  10. Ένωση Ενοικιαζόμενων Αυτοκινήτων
  11. Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης
  12. Εμπορικός Σύλλογος Καλλονής
  13. Σύνδεσμος Ταξί Μυτιλήνης
  14. Σύνδεσμος Περιφερειακών Ταξί Λέσβου
  15. Σύλλογος Εργοληπτών Νομού Λέσβου
  16. Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!