Ανακοινώσεις Φορέων

22/01/2017 - 08:14

ΑΔΕΔΥ Λέσβου: Αλληλεγγύη στον Αιγύπτιο απεργό πείνας ΜohamadΑbdelgawad

Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ Λέσβου εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Αιγύπτιο απεργό πείνας ΜohamadΑbdelgawad, που βρέθηκε ως πρόσφυγας στον τόπο μας και κινδυνεύει μέσω της απέλασης να καταλήξει στα χέρια των διωκτών του, δηλαδή του δικτατορικού καθεστώτος Σίσι.

O Μohamad εγκατέλειψε την Αίγυπτο, γιατί δεχόταν απειλές για τη ζωή του από το δικτατορικό καθεστώς της  χώρας του, επειδή  δημοσίευσε υλικό στο οποίο καταγράφονταν δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων που συντάραξαν τη χώρα. Από τον  Απρίλιο του 2016 βρίσκεται στο κέντρο κράτησης στη Μόρια, ενώ από τις 12 Δεκέμβρη 2016 κρατείται στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου, επειδή  απορρίφθηκαν  οι  αιτήσεις  του για άσυλο. Εκεί άρχισε και ο πιο αποφασιστικός αγώνας του, με το έσχατο μέσο πάλης, την απεργία πείνας, διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και την ακύρωση της απέλασής του.

Την Πέμπτη 12 Γενάρη 2017 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, ενώ την Παρασκευή 13 Γενάρη 2016 ήταν προγραμματισμένη η απέλασή του, η οποία εντέλει δεν πραγματοποιήθηκε. Η υγεία του Μohamad  όπως ενημερώνει με σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο, όπως και η ζωή του αν απελαθεί στην Τουρκία και από εκεί εκδοθεί στην Αίγυπτο.

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγουν με συνέπεια τον ταξικό πόλεμο ενάντια στους Έλληνες και μετανάστες εργαζομένους στη χώρας μας προσπαθούν ταυτόχρονα να μετατρέψουν τους πρόσφυγες που ξεριζωμένοι και διωκόμενοι φτάνουν στα νησιά μας σε εξιλαστήρια θύματα.

Απαιτούμε:

·         Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του MohamadAbdelgawad.

·         Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

·         Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

·         Οι γιατροί του να αφεθούν απερίσπαστοι να ασκήσουν το έργο τους.

Από την Εκτελεστική Γραμματεία  του Ν.Τ. Λέσβου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

Μοιράσου το άρθρο!