Ανακοινώσεις Φορέων

06/03/2018 - 06:37

Διαμαρτυρία Συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου για άρθρο στο Lesvosnews.net

yle="text-align: justify;">Την έντονη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Λέσβου προκάλεσε το άρθρο με τίτλο  «Τσιφτετέλια δημοτικά ή κατοχικά;» που αναρτήθηκε στη στήλη «Άρθρα- Γνώμες» του Lesvosnews.net

To άρθρο σχόλιαζε με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο την εορταστική εκδήλωση των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιαναουρίου 2018 και είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν νωρίτερα οι υπηρεσίες του Δήμου.


Στην επιστολή του προς το Lesvosnews.net ο Σύλλογος εργαζομένων τονίζει: «Στο εν λόγω δημοσίευμα κατά παράβαση κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας , αναφέρονται εκφράσεις όλως απαξιωτικές για το κύρος το κύρος και την προσωπικότητα τόσο των μελών μας όσο και του ιδίου συλλόγου. Με το εν λόγω δημοσίευμα επιχειρείται η προσβολή και η υποτίμηση τόσο του συλλόγου  όσο και των μελών του, δημοτικών υπαλλήλων στον Δήμο Λέσβου, οι οποίοι παρουσιάζονται ως μιάσματα, στρατός, κατοχής, βολεμένοι, ανίκανοι, αδιάφοροι και εν γένει άνθρωποι στερούμενοι ηθικών φραγμών, επειδή έκαναν το λάθος να συμμετέχουν σε μια εορταστική εκδήλωση κοπής πίτας του Συλλόγου, έχοντας λάβει σχετική άδεια από τις Δημοτικές αρχές»


Σε άλλο σημείο της επιστολής αναφέρουν: «Επιχειρείτε να εμφανίσετε, ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χρήματα των πολιτών , ενώ στην πραγματικότητα , η εκδήλωση διοργανώθηκε από το σύλλογο εργαζομένων». Επίσης σε άλλο σημείο τονίζουν ότι οι Παιδικοί Σταθμοί έκλεισαν στις 12:00 αφού είχε χορηγηθεί άδεια από την Δημοτική Αρχή και είχαν ενημερωθεί οι γονείς έγκαιρα την προηγούμενη μέρα.


Ως  Lesvosnews.net κατανοούμε απόλυτα τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου. Το άρθρο που αναρτήθηκε στο Lesvosnews.net εκφράζει προσωπικές απόψεις του συντάκτη και σε καμία περίπτωση δεν το υιοθετεί η ιδιοκτησία του Lesvosnews.net


Στόχος του άρθρου ήταν να αναδείξει μια συνολικά λανθασμένη νοοτροπία που κατά καιρούς υπάρχει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ορισμένες φορές αυτή η νοοτροπία λειτουργεί σε βάρος των πολιτών.  Ασφαλώς και μέσα στο άρθρο υπήρχαν υπερβολικές εκφράσεις που ίσως να εξηγούνται από τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα και αν μη τι άλλο υπήρξε μια «εν θερμώ» προσέγγιση του θεμάτος.


Ζητάμε συγνώμη από κάθε εργαζόμενο του Δήμου Λέσβου που θίχτηκε από το συγκεκριμένο άρθρο.  Αναγνωρίζουμε την προσφορά των εργαζομένων του Δήμου Λέσβου στις δύσκολες καταστάσεις που έχει ζήσει το νησί μας τα τελευταία χρόνια (προσφυγικό, σεισμός, καταστροφές από έντονα καιρικά φαινόμενα). Αναγνωρίζουμε τη δυσκολία, λόγω αποστάσεων,  να βρεθούν μαζί όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου.


Πιστεύουμε ότι  κανείς δεν έχει πρόβλημα με τις εορταστικές εκδηλώσεις αρκεί να μην δημιουργούν πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη σωστή ενημέρωση.  Εν κατακλείδι δεν μας  χωρίζει τίποτα με τους εργαζόμενους του Δήμου Λέσβου – που και αυτοί - όπως όλοι μας – δίνουν την καθημερινή τους μάχη.


 

Μοιράσου το άρθρο!