Ανακοινώσεις Φορέων

04/04/2016 - 12:23

Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου: Η 4η Απριλίου μαύρη μέρα για τον λαό μας

Η 4η Απριλίου είναι μία σκοτεινή ημερομηνία στην Ιστορία των λαών της Ευρώπης, αλλά και στο σήμερα τους. Είναι μία σκοτεινή ημερομηνία για όλους τους λαούς, όπου γης, εκεί που δραστηριοποιείται το ΝΑΤΟ. Θα αποτελεί στο μέλλον μία σκοτεινή ημερομηνία όσο εξακολουθεί να υπάρχει και να δραστηριοποιείται αυτός ο δολοφονικός στρατιωτικός οργανισμός.

Το ΝΑΤΟ σαν στρατιωτικός βραχίονας των Η.Π.Α., της Ε.Ε. και άλλων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων του Βορείου Ατλαντικού  ιδρύθηκε την 4η Απριλίου 1949 και από τότε δεν έπαψε να αποτελεί μία φονική μηχανή που οργανώνει επεμβάσεις, πολέμους, πραξικοπήματα προκαλώντας ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΘΑΝΑΤΟ, εμβολίζοντας τα συμφέροντα των λαών, κλέβοντας τον πλούτο τους , καταπατώντας τις ελευθερίες τους.  Στην πρόσφατη ιστορία τους οι λαοί της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας, της  Ουκρανίας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δράση του κι έχουν πολλά να μας πούνε. Αλλά και ο δικός μας ο λαός δεν αποτελεί εξαίρεση !

Από την πρώτη η μέρα της ίδρυσής του (4/4/1949) στην Ουάσιγκτον, ενώ στο ιδρυτικό του σύμφωνο γίνεται λόγος για αμυντική συμμαχία, για διαφύλαξη της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, το ΝΑΤΟ κάλυψε τις υπονομευτικές ενέργειες των Η.Π.Α. σε αδύναμα κράτη (Κούβα), κλιμάκωσε τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ευρώπη με ανάπτυξη στρατευμάτων, πυραύλων και πυρηνικών κεφαλών ώστε να πιεστούν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά οι σοσιαλιστικές χώρες και να αποκτήσει στρατηγικό πλεονέκτημα ο καπιταλισμός έναντι στου σοσιαλισμού.

Μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση στις πρώην σοσιαλιστικές δημοκρατίες διαμορφώθηκε ένα νέο διεθνές πεδίο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιπαραθέσεων: Η ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας και της Βορείου Αφρικής και οι πλούσιες ενεργειακά περιοχές τους. Τα προσχήματα που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα των επιτελείων του ΝΑΤΟ για τις επεμβάσεις του είναι: εξάπλωση των όπλων μαζικής καταστροφής, φυλετικές και θρησκευτικές συγκρούσεις, «εθνοκάθαρση» (Γιουγκοσλαβία), ασύμμετρες απειλές, διατήρηση της τάξης, τρομοκρατία και  τελευταία προστέθηκε η διαχείριση των προσφυγικών ροών. Οι στρατηγικοί στόχοι άλλαξαν, τα προσχήματα άλλαξαν αλλά τα θύματα του ΝΑΤΟ είναι πάντα ίδια: οι ΛΑΟΙ !

Στις περισσότερες περιπτώσεις τις αιτίες και τα προσχήματα των επεμβάσεων τις οικοδομούν τα ίδια τα επιτελεία του ΝΑΤΟ π.χ. τρομοκρατία. Είναι αποδεδειγμένο ότι τα ιμπεριαλιστικά κέντρα που είναι ηγέτιδες δυνάμεις του ΝΑΤΟ είναι τα ίδια που στηρίζουν, ενισχύουν και χρηματοδοτούν το ισλαμικό κράτος ISIS.

Ο λαός μας δεν αποτελεί εξαίρεση και δεν είναι έξω από τις συνέπειες της δράσης του ΝΑΤΟ. Τα περί εξασφάλισης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων διαψεύδονται  από τότε που η χώρα μας μπήκε κάτω από την «προστασία» της ΝΑΤΟϊκής ομπρέλας .

Από την ημέρα που εντάχθηκε η χώρα μας στο ΝΑΤΟ (17/10/1951) είδε τα παιδιά της να μακελεύονται σε μακρινές χώρες (Κορέα 1950-53), υπάρχει πλήθος ιστορικών στοιχείων που μαρτυρούν τη στήριξη του ΝΑΤΟ και των Η.Π.Α στην Απριλιανή δικτατορία των συνταγματαρχών (1967-74) και στο πραξικόπημα της Κύπρου (1974),ενώ ενθαρρύνει μέχρι και σήμερα τον επεκτατισμό της αστικής τάξεως της Τουρκίας στο Αιγαίο προκειμένου από τη διαμάχη των δύο χωρών να επωφελούνται τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών πετρελαϊκών εταιρειών. 'Έχουμε άραγε την αφέλεια να πιστεύουμε ότι στο μάτι του ΝΑΤΟ έχουν μπει όλες οι ενεργειακές πηγές και οι ενεργειακοί δρόμοι της ευρύτερης περιοχής και θα παραμείνει έξω από τους στόχους του το Αιγαίο;

Επιπλέον το ιδεολογικό πλαίσιο του ΝΑΤΟ (αντικομμουνισμός) αποτέλεσε αιτία να κατασταλούν λαϊκές ελευθερίες (πολιτικοί κρατούμενο, εξορία, δικτατορία), να βρουν ύπουλο θάνατο αγωνιστές του λαϊκού κινήματος (Λαμπράκης, Τσαρουχάς κ.α.), να σταλούν στο εκτελεστικό απόσπασμα παιδιά του λαού απλά και μόνο γιατί μάζευαν υπογραφές για την ειρήνη (Νικηφορίδης) ή γιατί αρνήθηκαν να πολεμήσουν στην Κορέα.

Σήμερα η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς με τη βάση της Σούδας, με την υπό διαμόρφωση βάση της Καρπάθου, με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων (στρατός, ναυτικό, αεροπορία) στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ ενώ πρόσφατα βλέπουμε την αρμάδα του ΝΑΤΟ να πλέει και να γκριζάρει το Αιγαίο (αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και ενθαρρύνοντας τις διεκδικήσεις της Τουρκίας) με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές αλλά στην ουσία για να επιβλέπει τον ρωσικό στόλο .

Όλες ανεξαιρέτως οι ελληνικές κυβερνήσεις, από την ένταξη της χώρας μας μέχρι σήμερα, υπηρετούσαν δουλικά τις απαιτήσεις της δολοφονικής αυτής λυκοσυμμαχίας στο όνομα αμφίβολων και αίολων συμφερόντων μιας μικρής οικονομικής και πολιτικής ελίτ, φοβίζοντας παράλληλα τον λαό μας με «εχθρούς» και «απειλές».

Το ίδιο κάνει και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Την ώρα που μπροστά στις κάμερες ο υπουργός Άμυνας και συνέταιρος της κυβέρνησης κ. Καμμένος καθώς και άλλα υπουργικά στελέχη πουλάνε ανέξοδα «πατριωτισμό», στο παρασκήνιο η κυβέρνηση Τσίπρα παραχωρεί «γη και ύδωρ» , εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, προκειμένου να εξασφαλίσει την εύνοια του Αμερικάνικου παράγοντα και να κατοχυρώσει γεωστρατηγικά ανταλλάγματα για λογαριασμό της σημερινής οικονομικής ελίτ και ολιγαρχίας ,το ίδιο διάστημα που ο λαός δεινοπαθεί στην μέγγενη της οικονομικής κρίσης .

«Πρόκειται για ένα αεροπλανοφόρο που δεν μπορεί να βυθιστεί και οι σύμμαχοί μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν σε τούρκικα παζάρια» δήλωσε «εθνικά υπερήφανος» ο κ. Καμμένος την προηγούμενη Δευτέρα σε παρουσίαση μελέτης αμερικανικού ινστιτούτου για τη σημασία της βάσης της Σούδας .

 

Η εμπλοκή μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ μας καθιστά στόχο σε μελλοντικές πολεμικές αναμετρήσεις και μας απομονώνει από παραδοσιακά φιλικούς λαούς.

Αυτή είναι η πραγματική ΑΠΕΙΛΗ! Το ΝΑΤΟ είναι ο πραγματικός ΕΧΘΡΟΣ !

 

Σήμερα το φιλειρηνικό κίνημα της χώρας μας, ο λαός μας έχει την ιστορική εμπειρία να εξουδετερώσει το δηλητήριο της ΝΑΤΟϊκής προπαγάνδας και να σταματήσει τη διάβρωση της άμυνας της χώρας απ’ αυτήν τη δολοφονική λυκοσυμμαχία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είναι καθήκον όλων μας και του καθένα χωριστά η συμμετοχή μας σε ένα μεγάλο φιλειρηνικό κίνημα που θα αποβλέπει στην αποχώρηση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που χρησιμοποιεί αυτόν το στρατιωτικό οργανισμό σαν πληρωμένο εκτελεστή των λαών, ώστε στο εσωτερικό της χώρας και στις διεθνείς σχέσεις οδηγός να είναι οι λαϊκές ανάγκες και οι πανανθρώπινες αξίες της διεθνούς αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του!

Μοιράσου το άρθρο!