Ανακοινώσεις Φορέων

15/04/2016 - 05:49

Για την δράση αλληλεγγύης στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ

ign="center">Για την δράση αλληλεγγύης  στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου συνυπογράφει την επιστολή συμπαράστασης, για  να μην σταματήσει η δράση αλληλεγγύης  στο χώρο των πρώην κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ -Νεάπολη – Λέσβου.

Με  την υπογραφή της  συμφωνίας  EU – Τουρκίας  η προσφυγική κρίση  στην Ελλάδα  μπαίνει σε μια πολύ σκοτεινή φάση. Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται παγιδευμένοι στον τόπο μας, επιστρέφουμε  σε πρακτικές σκληρής  κράτησης, επιβάλλονται  επιστροφές  στην Τουρκία ως  ασφαλή τρίτη χώρα, η δύναμη του ΝΑΤΟ κάνει ακόμα πιο ισχυρή την παρουσία  της, οι δυνάμεις  της Frontex ενισχύονται, ενώ συρρέουν  στα   νησιά ντόπια και Ευρωπαϊκά ΜΑΤ. Η προσπάθεια των αρχών  να πάρουν στα  χέρια  τους  την κατάσταση  με τον  στρατό, την  αστυνομία και  τις ΜΚΟ  βάζει στην άκρη τις  αλληλέγγυες  δράσεις και δομές.

Το δίκτυο  αλληλεγγύης,   που διαμορφώθηκε  μέσα  από απίστευτες  δυσκολίες  και έσωσε  ζωές, τώρα  στοχοποιείται, παρουσιάζεται σαν μέρος  του προβλήματος όχι της  λύσης  και απειλείται  με διάλυση. Η ανακοίνωση του κλεισίματος  της  αλληλέγγυας δομής  του πρώην ΠΙΚΠΑ Λέσβου είναι μέρος  αυτού του καινούργιου επικίνδυνου σκηνικού που στήνεται. Κλείνουν ανοιχτές  δομές  που κατάφεραν για χρόνια να προσφέρουν  σταθερά  υπηρεσίες. Επιβάλλονται σαν λύσεις η κράτηση, οι απελάσεις και τα  στρατόπεδα  του στρατού.

Σε μια κρίσιμη και μεταβατική φάση για  την κοινωνία,  με τις  εγκληματικές  δυνάμεις  του φασιστικού κόμματος  να ξεπηδούν από τα  σκοτάδια,   ζητάμε  να στηριχθεί η προσπάθεια ανοιχτής αλληλέγγυας  φιλοξενίας στο πρώην ΠΙΚΠΑ Λέσβου, που από την πρώτη στιγμή μάχεται ενάντια  στην κράτηση  των προσφύγων, τις πολιτικές  εξαθλίωσης και την απειλή των φασιστικών και ρατσιστικών πρακτικών.

Θεωρούμε ότι σε αυτή την πολύ δύσκολη καμπή θα  πρέπει να υποστηριχθούν οι αλληλέγγυες ομάδες και  δομές  φιλοξενίας, ώστε  να δημιουργηθούν οι συνθήκες  για  ανθρώπινες και βιώσιμες  λύσεις μέσα  στην κοινωνία.

Μυτιλήνη, 14 Απριλίου 2016

ο Πρόεδρος                         ο Γραμματέας

Παυλής Στρατής              Νίκος Χρυσαφίδης

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!