Ανακοινώσεις Φορέων

05/04/2016 - 16:23

«Να μην υπάρξουν εργαζόμενοι τεσσάρων (!) ταχυτήτων στη καθαριότητα του Δήμου Λέσβου»

Συνάντηση με το Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30.3.2016  με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου και των 37 εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου, των οποίων οι συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι το τέλος του 2016, με νομοθετική ρύθμιση.

 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν το ζήτημα που προέκυψε από την εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών για την υποχρέωση μέρους των εργαζομένων αυτών να δουλέψουν με το λεγόμενο «μπλοκάκι».
 
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος έδειξε κατανόηση στο πρόβλημα και ενημέρωσε ότι ήδη έχει προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση στα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών για την αντιμετώπισή του.
 
Παράλληλα ο σύλλογος των εργαζομένων θα επιδιώξει και μέσω της ΠΟΕ – ΟΤΑ την επίλυση του προβλήματος των εργαζομένων αυτών, αφού αν δεν επιλυθεί θα έχουμε για την ίδια παροχή εργασίας εργαζόμενους τεσσάρων (4) ταχυτήτων!  Μόνιμους, εποχιακούς με σύμβαση εργασίας Ορισμένου Χρόνου, εργαζόμενους στο Δήμο με μπλοκάκι και εργαζόμενους στη ΔΕΔΑΠΑΛ με μπλοκάκι.
 
Ο Σύλλογος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ διατύπωσε τη θέση του στο Δήμαρχο ότι τα προβλήματα αυτά δημιουργούνται και θα δημιουργούνται, όσο δεν προχωρά η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στη Διεύθυνση Καθαριότητας και ζήτησε από το Δήμαρχο να δεσμευτεί πως εντός του Α’ εξαμήνου του 2016 θα προκηρύξει θέσεις για μόνιμο προσωπικό, αφού τώρα πια και νομοθετικά δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό εμπόδιο. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί μόνιμα και οριστικά το πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών του Δήμου Λέσβου σε προσωπικό στη καθαριότητα και η ΔΕΑΠΑΛ θα περιοριστεί στο βασικό της αντικείμενο που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ.
 
Το Δ.Σ. του συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου
 

Aνακοίνωση για την απεργία της 7ης Απριλίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ  7 Απριλίου 2016
Συγκέντρωση στις 11 το πρωί στα Κεντρικά Λύκεια 
 
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Ν. Λέσβου συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία  που προκήρυξε η  ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ – ΟΤΑ την  Πέμπτη 7 Απριλίου 2016 
Η απεργία αυτή αποτελεί τη συνέχεια της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της 4ης Φεβρουαρίου 2016, όπου εκφράσαμε την αντίθεσή μας στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, δείξαμε ότι με την ενότητα και τον παλλαϊκό ξεσηκωμό μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να κάνει πίσω.
 
Ζητάμε
Κατοχύρωση και διεύρυνση του Δημόσιου - Κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του. 
Άρση της πλήρης απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και κατάργηση του καθεστώτος της 5μηνης εργασίας που διαιρεί τους εργαζόμενους σε πατρικίους και πληβείους.
Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας. 
Διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.) που ισχύει με το Ν.3660/2008 για τους εργαζόμενους των υπηρεσιών Καθαριότητας των Δήμων, διεκδικώντας ταυτόχρονα την επέκτασή τους και σε άλλες ειδικότητες - κατηγορίες εργαζομένων που σήμερα στον ιδιωτικό τομέα βρίσκονται σε αυτό το καθεστώς. 
 
Η συμμετοχή όλων στην απεργία είναι απαραίτητη γιατί από την επιτυχία της απεργίας θα εξαρτηθεί η αποτροπή των πολιτικών που θα χειροτερέψουν τη μισθολογική και εργασιακή μας κατάσταση!
 
Όλοι στη συγκέντρωση του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ στις 11 το πρωί στα κεντρικά Λύκεια
 

 

Μοιράσου το άρθρο!