Ανακοινώσεις Φορέων

18/02/2016 - 08:00

Ψήφισμα της ΟΛΣΑ για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου του νησιού μας

&n

bsp;   Το Δ.Σ. της ΟΛΣΑ στη συνεδρίασή του της 18ης Ιανουαρίου 2016, συζήτησε το φλέγον θέμα της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου του νησιού μας και με λύπη του διαπίστωσε ότι η πώληση δημόσιας περιουσίας δε σταμάτησε ούτε με την παρούσα Κυβέρνηση.   



 Παρά τις αντίθετες διακηρύξεις της, τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις υπουργών και βουλευτών της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν την πώληση και ιδιωτικοποίηση  των περιφερειακών αεροδρομίων της Χώρας, δεδομένου ότι αποτελούν καίριες αναπτυξιακές υποδομές απαραίτητες για τον εθνικό σχεδιασμό και την παραγωγική ανασυγκρότηση,  υλοποιώντας ευρωπαϊκές επιταγές, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες πώλησης και των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων της Χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό της Μυτιλήνης, το οποίο αποδεδειγμένα  ήταν κερδοφόρο για το ελληνικό κράτος και εξυπηρετούσε τόσο το κοινωνικό και οικονομικό, όσο και το εθνικό συμφέρον του τόπου και της Χώρας γενικότερα.


  ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ τη βαθιά απογοήτευση και ανησυχία μας για το θέμα αυτό, τη στιγμή μάλιστα που η διεθνής συγκυρία και η ευρωπαϊκή πολιτική φαίνεται να ευνοούν τη γειτονική μας χώρα σε βάρος των νησιών μας και ιδιαίτερα της Λέσβου, που δέχεται καθημερινά τις αυξανόμενες  ροές προσφύγων. Η κατάσταση αυτή μπορεί να περιπλέξει περαιτέρω τα πράγματα και να πλήξει ακόμα και τα εθνικά μας συμφέροντα.


ΖΗΤΟΥΜΕ από την ελληνική Κυβέρνηση να εξασφαλίσει τουλάχιστον τα αυτονόητα: τη δέσμευση των «επενδυτών» για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη δημιουργία νέων, ασφαλείς εργασιακούς όρους,  το σεβασμό της υφισταμένης ελληνικής εργατικής νομοθεσίας, των κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων,  αλλά  και όρους ασφαλούς διακίνησης των επιβατών με χαμηλό ναύλο, ζητήματα που άπτονται του δημοσίου συμφέροντος, και αποτελούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για την ασφάλεια, την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Λέσβου και της Χώρας γενικότερα.


 Για το Δ.Σ της ΟΛΣΑ

Ο Πρόεδρος                                                                    Η Γενική Γραμματέας

Νεκτάριος Βακάλης                                               Πελαγία Αδαλή Βουλγαρέλλη

Μοιράσου το άρθρο!