Ανακοινώσεις Φορέων

02/06/2015 - 16:41

Συμμετοχή των Νησιωτικών Επιμελητηρίων στην Έκθεση Θαλάσσιου Τουρισμού POSIDONIA

pan style="font-size: 13.0080003738403px; line-height: 1.538em;">Ο Επιμελητηριακός  Όμιλος Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (ΕΟΑΕΝ) και Επιμελητήρια μέλη του συμμετείχαν στην Διεθνή Έκθεση για τον θαλάσσιο τουρισμό Posidonia Sea Tourism Forum, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις 26 και 27 Μαίου 2015.

Στην αίθουσα Σκαλκώτα του Μεγάρου Μουσικής, σε ένα περίπτερο 10 τ.μ., ο ΕΟΑΕΝ και τα νησιωτικά Επιμελητήρια Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Κυκλάδων, Λευκάδας, Μαγνησίας και Σάμου παρουσίασαν με έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό την τουριστική εικόνα και αξία της νησιωτικής Ελλάδας, στην παγκόσμια τουριστική αγορά και ιδιαίτερα στην βιομηχανία της κρουαζιέρας. Παράλληλα στο περίπτερο προβλήθηκαν μοναδικά προϊόντα των νησιών, όπως: κρασί, ούζο, τσίπουρο, λάδι, ελιές, τυροκομικά, γλυκά, παξιμάδια κ.α.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν πολλοί επίσημοι, καθώς επίσης έλληνες και ξένοι εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων  θαλάσσιου τουρισμού, μεταξύ αυτών ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π., κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του Ο.Λ.Η., κ. Ιωάννης Μπρας, ο Πρόεδρος του Δικτύου Μικρών Νησιών, κ. Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, κ.α.

Η συμμετοχή στην έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλει τελευταία ο Ε.Ο.Α.Ε.Ν., σε συνεργασία με το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ε.Ε. - Insuleur, για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού  στα ελληνικά νησιά όπως: α) η δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας δικτύου λιμανιών κρουαζιέρας, β) η συνεδριακή εκδήλωση με θέμα «Κρουαζιέρα – Καταλύτης τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης των Ελληνικών Νησιών», που διοργανώσαμε το Δεκέμβριο του 2014, στα πλαίσια του Money Show Athens 2014 και γ) η πρόσφατη συνδιοργάνωση από κοινού με το Επιμελητήριο Ηλείας και το Insuleur διεθνούς Φόρουμ με θέμα «Οικονομικές επιπτώσεις της κρουαζιέρας στις επιχειρήσεις των παράκτιων (παραποτάμιων) και νησιωτικών προορισμών», στην Ολυμπία, στις 23 Μαίου 2015.

Μοιράσου το άρθρο!