Ανακοινώσεις Φορέων

21/06/2015 - 21:17

Θετική εξέλιξη, στη σωστή κατεύθυνση για τα Ιαματικά Λουτρά Θερμής και το ΣΑΡΛΙΤΖΑ.

 

Η Κίνηση Πολιτών Λέσβου για την εγκατάλειψη των Ιαματικών πηγών Θερμής και του ΣΑΡΛΙΤΖΑ,

χαιρετίζει την ενέργεια του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ κ. Στάθη Τσούκαλου να επισκεφθεί επί τόπου και να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια την κατάσταση εγκατάλειψης και απαξίωσης  στην οποία έχει περιέλθει η  περιουσία του ασφαλιστικού ταμείου στη Λουτρόπολη Θερμής.

Συγχαίρει τον κ. Πρόεδρο για την απόφασή του να θέσει το θέμα σε συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής με θετική εισήγηση και να υποστηρίξει την απόφαση αυτή στο Δ.Σ. του Ε.Τ.Α.Α.

Ευχαριστεί τον τ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου για τη πρωτοβουλία του να προσκαλέσει και να συνοδεύσει τον πρόεδρο του ΤΣΑΥ στην επιτόπια επίσκεψη στη Θερμή, καθώς και τους προέδρους του ιατρικού και φαρμακευτικού  Συλλόγου Λέσβου κ.κ. Π. Προβέντζα και Α. Βαλτά που οργάνωσαν την επίσκεψη και εξέφρασαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για την επίλυση του προβλήματος..

Επίσης, την Περιφερειάρχη κ. Καλογήρου που υποστήριξε  δια ζώσης την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να  αναλάβει την αποκατάσταση των Ιαματικών Λουτρών και μετατροπή του ΣΑΡΛΙΤΖΑ σε ένα σύγχρονο και πρότυπο ιατρικό, θερμαλιστικό κέντρο.

Εύχεται η ελπίδα και οι προσδοκίες, που γεννήθηκαν για άλλη μια φορά από τα καθ’ ύλην αρμοδία πρόσωπα να γίνουν πράξη με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης παραχώρησης  και να μην αποδειχθούν φρούδες ελπίδες, όπως τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.

Καλεί όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς , να συνεργαστούν με ομοψυχία για ένα κοινό σκοπό. Να αποκατασταθούν τα ιστορικά μνημεία της Λουτρόπολης Θερμής και να υπάρξει συνέχεια στην οικονομική και κοινωνική ζωή της περιοχής και της Λέσβου.

 

Μοιράσου το άρθρο!