Ανακοινώσεις Φορέων

19/02/2016 - 06:48

Βραβεύσεις στο Πλωμάρι από το «Το Πόλιον»

Την Παρασκευή, 12 Φεβροαρίου, στο ΄΄Πολύκεντρο΄΄ Πλωμαρίου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον», παρουσία πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο αιδεσιμότατος Στάθης Μεταξής, οι ιερείς Δημήτριος Γιαμμουγιάννης, Μανώλης Μανωλλέλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Πετρέλλης, ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου κ. Μανώλης Αρμενάκας, η Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, κ Λίτσα Βαμβουρα και Γιώργος Μιχαλέλλης αντίστοιχα, μέλη και φίλοι του Συλλόγου . Χαιρετισμούς απεύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

             Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Πόλιον» κ. Μυρσίνη Βαρτή- Ματαράγκα ΄΄καλωσόρισε΄΄ εκ μέρους όλων των μελών του Δ. Σ. τους παρευρισκομένους με πολλές ευχές Υγείας, Αισιοδοξίας, Αλληλεγγύης και Ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Ευχές και στο Σύλλογο, που διανύει το 17ο έτος δημιουργικής πορείας του, να συνεχίσει την πολύπλευρη δραστηριότητα με όραμα την ανάδειξη και προστασία του φυσικού, δομημένου και ιστορικού περιβάλλοντος, όχι μόνο της περιοχής Πλωμαρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Λέσβου και σκοπό τη συμβολή του στην πολιτιστική και κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη του.

Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στο Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου (μαθητές και εκπαιδευτικοί) για τις εξαιρετικές, πανελληνίως και διεθνώς, σχολικές και εξωσχολικές δραστηριότητες και διακρίσεις του. Χαιρετισμούς και συγχαρητήρια για την τιμητική διάκριση του απεύθυναν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Αριστείδης Καλάργαλης και ο Προϊστάμενος Βθμιας Εκπ/σηςΛέσβου κ. Μιχάλης Καπιωτάς.

Γνωρίζοντας τη δύναμη και τη σημασία της εκπαίδευσης στην ανάπτυξη την κοινωνίας, ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου και την εκπληκτική δραστηριότητα του Λυκείου Πλωμαρίου, αποφασίσαμε ομόφωνα στο Δ. Σ. να δώσουμε και εμείς τη δική μας, όσο ασήμαντη μπορεί να θεωρηθεί, τιμητική διάκριση σ΄αυτό. Οι μαθητές του Λυκείου Κώστας Ζαχαρίου και Στέλλα Λούπου παρουσίασαν σύντομα το περιεχόμενο των προγραμμάτων τους: Επιχειρηματικότητα και Ειρήνη Ναυπλιώτου 1η γυναίκα γιατρός της Λέσβου, αντίστοιχα.

Επίσης, απονεμήθηκε τιμητική διάκριση στους, διεθνώς, πολυβραβευμένους ελαιοτυποποιητές του Πλωμαρίου της Οικογένειας Πρωτούλη, λάδι AEGEAN GOLD, στην Οικογένεια Καλαμποκά, λάδι EIRINI PLOMARI και στη νέα εταιρεία "Ελληνικές Αγροτικές Επιχειρήσεις", λάδι ACAIA για την προσφορά τους στην προβολή, ανάδειξη και αξιοποίηση του Πλωμαρίτικου ελαιόλαδου και τη συμβολή τους στην οικονομία του τόπου μας. Συγχαρητήρια και ευχές απεύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριο Λέσβου κ. Β. Μυρσινιάς και η Πρόεδρος του Συλλόγου τόνισε ότι οι τιμητικές πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις των ελαιοτυποποιητών, αποτελούν τιμή όχι μόνο στις οικογενειακές επιχειρήσεις σας και στους ελαιοπαραγωγούς της ορεινής περιοχής του Πλωμαρίου αλλά και σε όλους τους Λεσβίους και στην Ελλάδα. Τέλος, ευχήθηκε για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες και βέβαια να πληθύνει και ο αριθμός των ανθρώπων που θα ασχολείται με την τυποποίηση του χρυσού αυτού θησαυρού της πατρίδας μας

Ο πολύπλευρος απολογισμός των δραστηριοτήτων του Συλλόγου παρουσιάστηκε θεματικά και σύντομα με P.point καθώς και ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων του 2016.

Στη συνέχεια, η πρόεδρος του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο και την Πρόεδρο της Δ.Κ. Πλωμαρίου για τη χρήση της αίθουσας του Πολυκέντρου και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, ζήτησε συγγνώμη,  από τους παρευρισκομένους, που για λόγους ανεξήγητους και έξω από τη θέληση του Συλλόγου και του Αναγνωστηρίου Αγιάσου δεν μπόρεσαν να λάβουν μέρος στην εκδήλωση, όπως ήταν προγραμματισμένο και αναμενόμενο μέχρι την τελευταία στιγμή, τα σαντούρια του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Μοιράσου το άρθρο!