Ανακοινώσεις Φορέων

02/11/2015 - 21:22

12 Νοεμβρίου : Γενική Απεργία

&n

bsp;

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

 

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Η υπερψήφιση του 3ου Μνημονίου, με μεγάλη μάλιστα κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ήρθε να επιβεβαιώσει τα εφιαλτικότερα σενάρια για το μέλλον των εργαζόμενων και των ανέργων, των συνταξιούχων και των νέων.
Ήρθε να επικυρώσει τη συνέχιση, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ακραίων πολιτικών λιτότητας, της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, της δημοκρατικής υστέρησης που προκαλείται από την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και την αδιάλειπτη επιτροπεία της χώρας από τους δανειστές.
 
Επιχειρείται, έτσι, η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο.
 
Οι Κυβερνήσεις αλλάζουν – Οι ίδιες πολιτικές συνεχίζονται
Μέσα από την αύξηση της έμμεσης φορολογίας, την ανατροπή του μεταπολεμικού δημόσιου και κοινωνικού ασφαλιστικού καθεστώτος, την ιδιωτικοποίηση όσων στρατηγικών τομέων του Δημοσίου έχουν ακόμα απομείνει (ενέργεια, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια), τις περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» σε κερδοσκοπικά funds και πλειστηριασμούς ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Η ίδια πολιτική συνεχίζεται, στο όνομα της δημοσιονομικής προσαρμογής και της επαπειλούμενης χρεοκοπίας.
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Από την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο έως σήμερα, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πρωτοστατήσαμε σε μικρούς και μεγάλους αγώνες ενάντια στη λιτότητα, τις μειώσεις μισθών, τις απολύσεις, τη συρρίκνωση των δομών του Δημοσίου, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανατροπή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Με τους αγώνες μας καταφέραμε να αναδείξουμε τις επιπτώσεις της λιτότητας. Καταφέραμε το αίτημα της αποτροπής των καταστροφικών αυτών πολιτικών να γίνει αίτημα παλλαϊκό, μέσα από έναν αγώνα επίπονο και συνεχή, με τελικό στόχο την οριστική ανατροπή τους.
Μπροστά στις νέες συνθήκες που οριοθετούνται από τους ακραίους εκβιασμούς και την τρομοκρατία των δανειστών και την αποδοχή από την Κυβέρνηση του ρόλου ενός ακόμα απλού διαχειριστή των αδιέξοδων πολιτικών που επιβάλλονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση, μένει σε εμάς, στους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και με τρόπο μαζικό, συμμετοχικό και οργανωμένο να διεκδικήσουμε την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος μας.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συμμετέχουμε στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη 2015 και διεκδικούμε:
– Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
-Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
-Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
-Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας. -Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου
-Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
-Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς
– Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων
– Διαγραφή του χρέους.
Η δική μας απάντηση θα είναι
Δυναμική – Συμμετοχική – Μαζική
Στις 12 Νοεμβρίου στη Γενική Απεργία
Σε κάθε αγωνιστική παρέμβαση και δράση ολόκληρο το επόμενο διάστημα
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ
 ΑΔΕΔΥ Λέσβου 
 
 

 

 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 10.30 ΤΟ ΠΡΩΙ
Η απάντηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων πρέπει να είναι μαζική, δυναμική ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων και τα νέα αντεργατικά μέτρα που ματώνουν τον λαό. Το έγκλημα στο οποίο προχωρούν η κυβέρνηση και η ΕΕ. είναι καλά μελετημένο, προσχεδιασμένο, και το μάρμαρο θα το “πληρώσει” πάλι ο λαός, τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Η νέα φοροληστεία στο λαϊκό εισόδημα, οι νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, ο νέος σφαγιασμός που συντελείται σε κοινωνική ασφάλιση, υγεία, παιδεία κ.α. είναι το περιεχόμενο των νέων αντιλαϊκών – αντεργατικών μέτρων, η συνέχεια του βρώμικου έργου που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όλες οι κατακτήσεις της εργατικής τάξης, των προηγούμενων ετών, που κερδήθηκαν με αίμα και θυσίες, θυσιάζονται σήμερα από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου στο βωμό της ενίσχυσης και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, των επιχειρηματικών ομίλων, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών. Οι αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις, η υγεία, η πρόνοια, η κοινωνική ασφάλιση, η προστασία της λαϊκής οικογένειας, των αναπήρων είναι δικαίωμα και όχι προνόμιο!  
Για όλα αυτά που έχουμε κερδίσει με αγώνες, που έχουν χτιστεί στων εργατών τις πλάτες δεν δεχόμαστε να τα ακουμπήσουν, να τα μειώσουν, να τα καταργήσουν. Να γίνει υπόθεση δική μας, όλων μας, η υπεράσπιση τους. Μόνη λύση να δυναμώσουμε το ταξικό κίνημα, τα σωματεία και τα συνδικάτα, να ξεσηκωθούμε ενάντια στα συμφέροντα των καπιταλιστών, να βάλουμε τις βάσεις για ρήξη και ανατροπή με τις πολιτικές του κεφαλαίου, με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στις νέες υποσχέσεις της κυβέρνησης, κανένας να μην παρασυρθεί. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι να τους γυρίσουν την πλάτη. Τα ψέματα τους δεν έχουν τελειωμό! Χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και για την ελληνική οικογένεια που στενάζει αλλά και για τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και μετανάστες. Κάνουν παζάρια και αλισβερίσια στην πλάτη του λαού και των μεταναστών και αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, όταν αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη χιλιάδες μετανάστες καθημερινά και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να γίνουν υποχωρήσεις από κάποιες απαιτήσεις των προαπαιτούμενων όπως αυτό του ΦΠΑ για τα νησιά, αφού δέχονται το μεγάλυτερο κύμα προσφύγων και μεταναστών, ή ακόμα και για την προστασία της πρώτης κατοικίας της εργατικής – λαϊκής οικογένειας. Είναι φανερό πως θέλουν να φανούν ως σωτήρες και πως ενδιαφέρονται για το λαό αλλά το τίμημα για να «πάρουμε» είναι ότι πρέπει να «δώσουμε» κιόλας, λες και ο λαός δεν έχει ματώσει ήδη αρκετά. Αποπροσανατολίζουν λοιπόν το λαό, την ίδια στιγμή που έχουν ψηφίσει και συμφωνήσει στο νέο σφαγιασμό όποιων εργατικών – προνοιακών – ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας έχουν απομείνει. 
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ!
12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ
 
ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΈΝΤΡΟ 
                                              
 

 

Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, γυναίκες της υπαίθρου, συνταξιούχοι, νέες γυναίκες, νέες μητέρες!
Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια να βλέπουμε τη συνταξιοδότηση να γίνεται άπιαστο όνειρο για τις νέες γυναίκες, να βγάζουν από τη λίστα των ΒΑΕ εργαζόμενες π.χ. στην καθαριότητα. Να μας φορτώνουν με 6 μήνες μέχρι 17 χρόνια παραπάνω χρόνια εργασίας!
Δεν συμβιβαζόμαστε η μητρότητα να "επιβραβεύεται" με ανεργία και κακοπληρωμένη - μισοανασφάλιστη δουλειά!
Δεν θα δεχθούμε να ματώνουμε με τον ΕΝΦΙΑ, το ΦΠΑ, τη φορολεηλασία, που τσακίζει ιδιαίτερα αυτοαπασχολούμενες και γυναίκες της υπαίθρου, τις αλλεπάλληλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, τις αυξήσεις σε εισιτήρια στα ΜΜΜ, ηλεκτρικό, νερό, τηλέφωνο!
Δεν θα δεχθούμε να στερούμαστε εμείς και τα παιδιά μας τον παιδικό σταθμό, το δάσκαλο, το γιατρό, το νοσοκομείο και το φάρμακο και οι εκμεταλλευτές του λαού να τρίβουν τα χέρια τους για τα νέα αντιλαϊκά προνόμια! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
Το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε είναι μόνο τα «προεόρτια» του αντιλαϊκού λογαριασμού, που ετοιμάζουν κυβέρνηση, ΕΕ, επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι κομμάτι της νέας αντιασφαλιστικής θύελλας. Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι μόνο η σύνταξη, αλλά συνδέεται άμεσα με τις παροχές Υγείας, κοινωνικής πολιτικής και Πρόνοιας. Αφορά την άδεια μητρότητας, ασθένειας, την προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τις επαγγελματικές ασθένειες, από εργατικό ατύχημα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κάθε μέλους της λαϊκής οικογένειας. Αυτές τις κατακτήσεις δεν μας τις χάρισαν. Είναι αποτέλεσμα σκληρών αγώνων.
Δεν «τσιμπάμε» στους επικοινωνιακούς ελιγμούς και στα τεχνάσματα που μας σερβίρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Έρχεται να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Μας λένε ότι θέλουν να αποδώσουν «δικαιοσύνη και ισότητα».
Εννοούν «ισότητα» στις συντάξεις πείνας, στις υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας. Την ίδια στιγμή, χαρίζουν πρόστιμα και χρέη εκατομμυρίων στους μεγαλοεπιχειρηματίες, απαλλαγή των εργοδοτών από τις ασφαλιστικές εισφορές, φορολογία. Μετατρέπουν σε ανταποδοτική την κοινωνική μορφή της ασφάλισης.

Μας λένε, μέσω του κυβερνητικού Τύπου, ότι «την 30άρα δεν τη νοιάζει πότε θα πάρει σύνταξη».
Να μην ξεγελαστεί καμιά από την επικίνδυνη λογική της διαίρεσης των εργαζομένων. Μας ζητάνε να κάνουμε διαγωνισμό για το ποια έχει τα περισσότερα ένσημα, για να έχει και τις καλύτερες παροχές και τη μεγαλύτερη σύνταξη. Να βλέπουμε ως ένοχη τη μάνα, τη γιαγιά και όχι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που φέρνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλιστη δουλειά. Η νέα γυναίκα θέλει μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα, κοινωνικές υπηρεσίες και υποδομές σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια.
Μας λένε ότι οι γυναίκες καταγράφουν μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης από τους άντρες, που φτάνει συγκεκριμένα τα 82,4 έτη έναντι 76,4 ετών
Όμως, το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο δεν σημαίνει και ότι η υγεία τους βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Καμιά όμως έρευνα δεν ασχολείται με την ποιότητα της υγείας μας, τις συνθήκες εργασίας, τις επιπτώσεις από τα ακανόνιστα ωράρια, τη ζωή «λάστιχο». Φέρνουν αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς εξαιρέσεις. Φέρνει τη σφραγίδα των κατευθύνσεων της ΕΕ για την "ενεργό γήρανση".
Μας λένε ότι «η κατάργηση της 5ετούς διαφοράς ανδρών και γυναικών στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης είναι βήμα για την ισότητα».
Κάνουν «σκονάκι» από τις αποφάσεις της ΕΕ που θεωρεί «διάκριση εις βάρος των γυναικών» τη διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η πενταετής διαφορά στα όρια συνταξιοδότησης μεταξύ ανδρών και γυναικών δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη συνταξιοδότηση. Είναι η ελάχιστη αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας και της βιολογικής διαφοράς των γυναικών, των κοινωνικών και οικογενειακών βαρών που επωμίζονται οι εργαζόμενες γυναίκες στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που μεταβιβάζει συνεχώς κοινωνικές υπηρεσίες στις πλάτες τους.
Μας θέλουν όλο και πιο φτηνές και αναλώσιμες για να διασφαλίσουν την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, να αυγατίσουν τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων στην Υγεία!
Απαιτούμε αποκλειστικά δημόσια δωρεάν καθολική και υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση!
Με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, τη διεκδίκηση ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
ΌΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ.
ΌΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΠΦΟΥΣ!

Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης


 


ΣΕΜΜΕΛ: απεργία σε όλα τα ΜΜΕ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

 


Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. την Πέ-μπτη 12 Νοέμβρη και ώρα 11:00 π.μ. στα Κεντρικά Λύκεια. Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης και στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης. Παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Διεκδικούμε τη κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και τη διαγραφή του χρέους.

 

ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ


 

 

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 12ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου 3 και την ψήφιση των προαπαιτούμενων προχωράει στην εφαρμογή καταιγισμού μέτρων ενάντια στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Το πόρισμα της Επιτροπής των λεγόμενων «Σοφών» για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα ακραίο αντικοινωνικό, κυριολεκτικά θατσερικό μανιφέστο εκθεμελίωσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καταστροφής των συντάξεων και εξαθλίωσης των συνταξιούχων. Η κυβέρνηση προορίζει για την Επιτροπή των λεγόμενων «Σοφών» το ρόλο του «λαγού» για την προωθούμενη από αυτήν και συμφωνημένη με την τρόικα στο 3ο μνημόνιο κατεδάφιση των συντάξεων και συνολικά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Η συνεχιζόμενη σε πρωτοφανή επίπεδα φοροληστεία, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις με το νέο μισθολόγιο, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η προβλεπόμενη νέα επίθεση με στόχο την εκμηδένιση των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, αποτελούν την πραγματικότητα και το μέλλον που προετοιμάζουν.
Η δημόσια παιδεία και υγεία διαλύονται. Τα κενά στα σχολεία της χώρας παραμένουν ακάλυπτα, πολλές κλινικές δημόσιων νοσοκομείων μένουν χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να απειλούνται με λουκέτο. Λιμάνια, αεροδρόμια ενέργεια και νερό ξεπουλιούνται μαζί με ολόκληρες δημόσιες εκτάσεις. Οι πλειστηριασμοί ακόμη και πρώτης κατοικίας θα είναι πραγματικότητα μετά την εκχώρηση των «κόκκινων δανείων» στους διεθνείς κερδοσκόπους.
Ακόμη και η αναιμική προεκλογική υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα «απαλύνει» τα σκληρά μέτρα των μνημονίων με κοινωνικά ισοδύναμα, τώρα καταρρέει. Δεν έχει ισοδύναμα ούτε για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ούτε για να καλύψει τα χρήματα από την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεν έχει λύσεις ούτε ισοδύναμα που να απαλύνουν την εξαθλίωση της φτωχολογιάς, γιατί δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί με τους δανειστές, την ΕΕ και το ντόπιο κεφάλαιο που επιβάλλουν τις μνημονιακές πολιτικές.
Τα μόνα μέτρα, που μπορούν να σπάσουν τη λιτότητα των μνημονιακών πολιτικών, είναι η φορολόγηση του πλούτου, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η επανακρατικοποίηση των δημόσιων οργανισμών και φορέων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί, η παύση πληρωμών στους δανειστές, η διαγραφή του χρέους και η έξοδος από την ευρωζώνη. Τότε θα έχουμε την αναγκαία οικονομική ρευστότητα να σώσουμε τα ασφαλιστικά ταμεία, να μειώσουμε την ανεργία, να χρηματοδοτήσουμε τη δημόσια παιδεία και υγεία.
Με τους αγώνες μας μπορούμε να τους σταματήσουμε. Η επιτυχία της γενικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας.

Η Λαϊκή Ενότητα δίνει και θα δίνει μαζικό και δυναμικό παρών στους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες που γίνονται και θα γίνουν όλο το επόμενο διάστημα, προσπαθώντας να συμβάλουμε στο συντονισμό και στην κλιμάκωσή τους, καθώς και στη δημιουργία ενός εργατικού μετώπου πάλης για την ανατροπή της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών.

•    Όχι στις μειώσεις συντάξεων και στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Δημόσιο, καθολικό, αλληλέγγυο, αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης για όλους
•    Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης στην παιδεία και την υγεία. Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
•    Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων και κοινωνικών αγαθών.

•    Όχι στα χαράτσια και τη φοροεπιδρομή στα λαϊκά στρώματα, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ατομικό αφορολόγητο όριο 12.000.
•    Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη – Διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 11 π.μ.
 

ΛΑΪΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ ΛΈΣΒΟΥ


 

Μοιράσου το άρθρο!