Άρθρα - Γνώμες

28/04/2024 - 20:00

Ο Πάνος Πίτσιος αποχαιρετά τον "Κούνελο" (Στράτος Σεφτελής)

γράφει ο Πάνος Πίτσιος

Με πολύ μεγάλη λύπη, πληροφορηθήκαμε σήμερα το πρωί, την απώλεια ενός ακόμα παλαίμαχου αθλητή του Ν.Ο.Μ., ενός καλού φίλου και ενός ξεχωριστού ανθρώπου.

Του συνταξιούχου πλέον αθλητικού ρεπόρτερ και sport caster του υγρού στίβου Στράτου Σεφτελή, ο οποίος έφυγε σε ηλικία μόλις 68 χρονών.

Τον γνωρίζαμε από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που όλοι κάναμε τα πρώτα μας βήματα στο ναυταθλητισμό, στις ιστορικές εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης. Μετά χαθήκαμε για κάποια χρόνια, αλλά όλοι τον παρακολουθούσαμε από τις συχνότητες των κρατικών τηλεοπτικών καναλιών, στις ατέλειωτες αθλητικές μεταδόσεις όλων των sports και κυρίως του υγρού στίβου, που τόσο αγάπησε.

Μετά την ολοκλήρωση μιας πλούσιας καριέρας 30 και πλέον χρόνων στην αθλητικογραφία, πύκνωσε τις επισκέψεις του στη Μυτιλήνη και είχαμε τη χαρά και την τύχη να τον συναντούμε και να κουβεντιάζουμε για πολλά θέματα, που τον απασχολούσαν και για τα οποία είχε ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη (την οποία εξέφραζε πολλές φορές με παρρησία και στο fb).

Σήμερα και χωρίς να γνωρίζουμε κάτι για την υγεία του, μάθαμε εμβρόντητοι τα πολύ δυσάρεστα νέα, που μας γέμισαν με θλίψη και οδύνη.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους φίλους του. Να είναι όλοι τους γεροί και υγιείς, να τον θυμούνται και να τον μνημονεύουν με αγάπη !!!

Ως ελάχιστο φόρο τιμής για τη μνήμη του Στράτου, παραθέτουμε αυτούσιο το αφιέρωμα για τον ίδιο, στην παρουσίαση της ιστορίας των 75 χρόνων του Ν.Ο.Μ., που είχε πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουλίου του 2008 στις ιστορικές του εγκαταστάσεις του Μακρύ Γιαλού.

***** Όλοι θυμούνται εκεί γύρω στα 1970, ένα αδύνατο παιδάκι με το προσωνύμιο "Κούνελος", να περνάει τις ώρες του μέσα στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Μ., ασχολούμενος πότε με τα ιστιοπλοϊκά σκάφη και πότε με το polo και το κολύμπι. Τελικά, το Στράτο Σεφτελή ως αθλητή τον κέρδισε η ιστιοπλοϊα, την οποία υπηρέτησε μέσα από τις τάξεις του Ν.Ο.Μ. για αρκετά χρόνια. Όταν στη συνέχεια έφυγε στην Αθήνα, η αγάπη των παιδικών του χρόνων για το ναυταθλητισμό, μετεξελίχθηκε σύντομα σε επαγγελματική καριέρα. Οι ανησυχίες του για το υγρό στοιχείο, δεν θα μπορούσαν να τον κρατήσουν μακριά από το νερό.

σ

Το μόνο που άλλαξε ήταν το άθλημα. Από την ιστιοπλοϊα πέρασε στον υγρό στίβο. Sport caster στην ΕΡΤ από τη δεκαετία του ’80 ανελλιπώς μέχρι σήμερα, με πλήρη εξειδίκευση στην κολύμβηση και την υδατοσφαίριση. Μια μεγάλη καριέρα που μας κάνει όλους περήφανους, αφού άρχισε από το Ν.Ο.Μ. και συνεχίζεται στα σαλόνια του παγκόσμιου υγρού στίβου. Εκατοντάδες τηλεοπτικές μεταδόσεις των σπουδαιότερων διεθνών αγώνων κολύμβησης και polo, τον έχουν καθιερώσει εδώ και δεκαετίες ως ένα δημοσιογράφο άριστα κατηρτισμένο σε θέματα του παγκόσμιου υγρού στίβου. Έχει συνδέσει το όνομά του με τις μεταδόσεις αγώνων πανελλήνιων πρωταθλημάτων, παγκοσμίων κυπέλλων, ολυμπιάδων, κ.ο.κ., καθώς και συνεντεύξεων με τους κορυφαίους αθλητές του κόσμου. Είναι πολύ απίθανο, να μεταδίδονται από το κρατικό κανάλι αγώνες μεγάλης διοργάνωσης στον υγρό στίβο και ο Στράτος Σεφτελής να μην είναι στο μικρόφωνο. Χωρίς υπερβολή θα λέγαμε ο Νο 1 αθλητικογράφος & sport caster σε θέματα πόλο και κολύμβησης στη χώρα μας. Συγχαρητήρια στο παιδί της Μυτιλήνης, που διαπρέπει στους ίδιους χώρους που ο Ν.Ο.Μ. τον ένταξε. *****

Μοιράσου το άρθρο!