Αστυνομικό Ρεπορτάζ

21/08/2016 - 09:22

Αναδιοργάνωση της Αστυνομίας στη Λέσβο - Καταργούν το Α.Τ. Αγιάσου

&n

bsp;

Με βάση το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος με τίτλο "Αναδιάταξη - αναδιοργάνωση, σύσταση και λειτουργία περιφερειακών Υπηρεσιών Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις" που αναρτήθηκε την ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων έρχονται σαρωτικές αλλαγές και στη Λέσβο.

 
Αυτο που προκαλεί εντύπωση είναι η οριστική κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάσου... Το μόνο Αστυνομικό Τμήμα που καταργείται στο Βόρειο Αιγαίο!!!!
 
Και να σκεφτεί κανείς ότι μόλις χθες οι κάτοικοι της Αγιάσου παρέδωσαν υπόμνημα στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή που ήταν στη Λέσβο και πριν μερικές μέρες έστειλα επιστολή και στον Πρωθυπουργό για τις δεκάδες κλοπές που γίνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.
 
Αναλυτικά το σχέδιο προβλέπει: 
 
 
Άρθρο 92
Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου
 
1. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου λειτουργούν το Επιτελείο και οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
 
α. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Μυτιλήνης,
β. Αστυνομικό Τμήμα Μυτιλήνης,
γ. Τμήμα Τροχαίας Μυτιλήνης,
δ. Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής,
ε. Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Πλωμαρίου,
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Γέρας,
η. Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας,
θ. Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου και
ι. Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Λέσβου.
 
2. Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:
 
α. ο Αστυνομικός Σταθμός Πολιχνίτου, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Πολιχνίτου του δήμου Λέσβου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής,
β. ο Αστυνομικός Σταθμός Μανταμάδου, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Μανταμάδου του δήμου Λέσβου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής,
γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Ερεσού - Αντίσσης, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Ερεσού-Αντίσσης του δήμου Λέσβου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής,
δ. ο Αστυνομικός Σταθμός Μήθυμνας, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Μήθυμνας του δήμου Λέσβου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής και
ε. ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίου Ευστρατίου, ο οποίος εδρεύει στον ομώνυμο δήμο και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας.
 
3. Έδρα των Υπηρεσιών των περιπτώσεων α΄, β΄, γ΄, θ΄ και ι΄ της παραγράφου 1 ορίζεται η δημοτική ενότητα Μυτιλήνης του δήμου Λέσβου, των περιπτώσεων δ΄, ε΄, στ΄ και ζ΄ οι δημοτικές ενότητες Αγίας Παρασκευής, Καλονής, Πλωμαρίου και Γέρας του δήμου Λέσβου, αντίστοιχα και της περίπτωσης η΄ η δημοτική ενότητα Μύρινας του δήμου Λήμνου.  
 
Δείτε εδώ όλο το Σχέδιο 
 

Μοιράσου το άρθρο!