Αστυνομικό Ρεπορτάζ

28/11/2011 - 13:50

Αστυνομία: Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη σωστή αντιμετώπιση μεταναστών στη Λέσβο

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη διαχείριση μη νόμιμων μεταναστών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, θα πραγματοποιηθούν διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα στελεχών του Σώματος, με κεντρική θεματική ενότητα τη διαχείριση μη νόμιμων μεταναστών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα εντάσσονται στο πλαίσιο του πολυετούς προγράμματος για τη διαχείριση μεταναστευτικών ροών 2007-2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής. Θα πραγματοποιηθούν σε πέντε (5) εκπαιδευτικά στάδια και θα ξεκινήσουν από τις αρχές του 2012, ενώ θα ολοκληρωθούν τον Μάιο του ίδιου έτους.

Συνολικά θα συμμετέχουν (800) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν σε Υπηρεσίες διαχείρισης παράνομων μεταναστών σε όλη την Επικράτεια.

Στα πέντε (5) εκπαιδευτικά στάδια θα αναπτυχθούν αντίστοιχα οι παρακάτω θεματικές ενότητες:

1. Διαδικασίες επιστροφής των μη νόμιμων μεταναστών.

2. Διαδικασίες επιστροφής των συνοδευόμενων συλληφθέντων μη νόμιμων

μεταναστών.

3. Διαδικασίες επανεισδοχής.

4. Προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που τελούν υπό

επιστροφή.

5. Μεταχείριση των ευάλωτων ατόμων που τελούν υπό επιστροφή.

Τα διήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης σε Αθήνα και Βέροια, αλλά και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας (Πάτρα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Δωδεκάνησα, Σάμο και Λέσβο).

Υπενθυμίζεται ότι αποστολή της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης είναι η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και εξειδίκευση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση του στα σύγχρονα αστυνομικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα καθήκοντά του.

Μοιράσου το άρθρο!