Αστυνομικό Ρεπορτάζ

06/04/2024 - 20:59

Έκτακτο - Καθολική απαγόρευση καύσης από Κυριακή 7 Απριλίου έως Τρίτη 9 Απρίλιου

Γενική απαγόρευση για την καύση κλαδιών ή άλλων αγροτικών υπολειμμάτων εκδόθηκε πριν από λίγο, με έκτακτη ανακοίνωση , για την πρόληψη πυρκαγιών .

Η έκτακτη απαγόρευση ισχύει από την Κυριακή 7 Απρίλιου έως και την Τρίτη 9 Απρίλιου σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Οι ανεμολογικές συνθήκες και οι υψηλές θερμοκρασίες αναγκάζουν την Πυροσβεστική Διοίκηση να προχωρήσει σ' αυτή την απόφαση πριν από την επίσημη έναρξη της αντιπυρική περιόδου που οπως  έχουμε αναφέρει θα ξεκινήσει από 15 Απριλίου.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: η απαγόρευση είναι καθολική και δεν ισχύει καμία εξαίρεση, 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και από την  Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίηση Β. Αιγαίου:

 

 

 

Λόγω των προβλέψεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την εκδήλωση σφοδρών ανέμων στην περιοχή του Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Απριλίου 2024  ευρεία σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλια στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Αποφασίστηκε η λήψη έκτακτων μέτρων πολιτικής Προστασίας για την αποφυγή εκδήλωσης δασιών πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα: 

  • Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου  απαγορεύεται αυστηρά η καύση υπολειμμάτων γεωργίας στο σύνολο των νήσων  της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου από την Κυριακή 7-04-2024 έως και την Τρίτη 9-04-2024. 
  • Θα εκτελούνται τακτές περιπολίες κλιμακίων Πυροσβεστικής προς διαπίστωση εφαρμογής του ανωτέρου μέτρου και 
  • Οι φορείς Πολιτικής Προστασίας θα βρίσκονται σε κατάσταση συνεχούς επιφυλακής  

Η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια χρήσης αγροτικών εργαλείων/μέσων-εξοπλισμού και να αποφύγουν κάθε δραστηριότητα που μπορεί να οδηγήσει στην έναρξη πυρκαγιών. 

 

 

δδ

Μοιράσου το άρθρο!