Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/04/2018 - 21:31

Ένταση στην Πλατεία Σαπφούς από ακραία στοιχεία

Α

κραία στοιχεία και πολίτες που διαμαρτύρονται για την παραμονή των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς δημιούργησαν πριν από λίγα λεπτά ένταση. Οι άντρες πρόσφυγες έκαναν κύκλο για να προστατεύσουν τα παιδιά και τις γυναίκες.

 

Στην πλατεία υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη που έκανε και περιορισμένη χρήση σπρέι πιπεριού, όταν οι συγκεντρωμένοι πετούσαν μπουκάλια με νερό στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται για έκτη μέρα στην πλατεία Σαπφούς.

 

Πριν από λίγο ακραία στοιχεία πέταξαν μια φωτοβολίδα στην περιοχή που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι οι πρόσφυγες, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα πετώντας την φωτοβολίδα στη μεριά της θάλασσας.

 

Στην πλατεία έφτασε και ο Εισαγγελέας μετά από παρέμβαση του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κατζανού.

 

πηγη: ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ / Μυρσίνη Τζινέλλη

 

 

up date

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση εκκένωσης της πλατείας Σαπφούς από τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι πρόσφυγες μετά από ένα όργια βίας οδηγήθηκαν στις κλούβες της αστυνομίας για να μεταφερθούν στη Μόρια. Περισσότερα σε λίγο


01:00 Τα επεισόδια μεταφέρονται στην προκυμαία της Μυτιλήνης και στα γύρω στενά όπου ομάδα ακροδεξιών βάζει φωτιά σε τρεις κάδους που έχει μεταφέρει στη μέση του δρόμου ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί, ενώ υπάρχουν μικροτραυματισμοί μεταξύ των προσφύγων-μεταναστών και των ακροδεξιών.

 

23:50 Πεδίο μάχης η πλατεία Σαπφούς και η προκυμαία Μυτιλήνης. Ακροδεξιά στοιχεία πετούν πάνω σε παιδιά και γυναίκες προσφύγων και μεταναστών φωτοβολίδες και κροτίδες. Η αστυνομία κάνει χρήση δακρυγόνων ενώ οι ακροδεξιοί φωνάζουν «κάψτε τους ζωντανούς». η αστυνομία περιφρουρεί τους πρόσφυγες-μετανάστες, ενώ στο χώρο βρίσκεται και ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Μοιράσου το άρθρο!