Αστυνομικό Ρεπορτάζ

31/05/2019 - 18:13

Εξαφανίστηκαν από τους κεντρικούς δρόμους της Μυτιλήνης αλλά....

Συνελήφθησαν (3) άτομα στη Λέσβο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Έπρεπε να υπάρξουν 4 νεκροί  και 7 τραυματίες μέσα σε λίγες ημέρες στο νησί μας ώστε να ξεκινήσουν οι σαρωτικοί έλεγχοι από την τροχαία. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι επιτέλους «ξύπνησε» η Πολιτεία και αφυπνίστηκαν οι πολίτες.  

Πάνω από 6 «μπλόκα» της τροχαίας ήταν και είναι σήμερα ενεργά σε διάφορα σημεία της Μυτιλήνης αλλά και στο επαρχιακό δίκτυο. Και αν κάποιος είναι προσεκτικός θα δει ότι από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σχεδόν έχουν εξαφανιστεί τα δίκυκλα.

Όλοι αυτοί που είχαν μάθει να οδηγούν χωρίς δίπλωμα, χωρίς άδεια, χωρίς κράνος έχουν εξαφανιστεί…

Σίγουρα «εξαφανίστηκαν»; 

Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Εξαφανίστηκαν μόνο από τους κεντρικούς και τους "επικίνδυνους δρόμους" που μπορεί να έχει στηθεί μπλόκο της Τροχαίας. Η ενημέρωση για κάθε «μπλόκο» της τροχαίας γίνεται γνωστή από σε στόμα σε στόμα και οι μόνιμοι παραβάτες έχουν συσσωρευτεί σε άλλους παράδρομους της πόλης και προσπαθούν να αποφύγουν τον έλεγχο.

Με λίγα λόγια το αίμα που κύλησε στους δρόμους του νησιού μας δεν μας έχει βάλει μυαλό απλά προσπαθούμε να βρούμε τρόπους πώς να αποφύγουμε τους ελέγχους. Η σκέψη να εφαρμόζουμε τον Κ.Ο.Κ. σε μια μερίδα οδηγών νεαρής ηλικίας δεν υπάρχει…

Ας ευχηθούμε τουλάχιστον η στάση της Τροχαίας το τελευταίο διήμερο να έχει διάρκεια όλο το καλοκαίρι…

Οι πρώτοι καρποί της Τροχαίας στη Λέσβο από την Αγία Παρασκευή….

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο διήμερο σε περιοχές της Λέσβου, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης και του Αστυνομικού Τμήματος Αγίας Παρασκευής Λέσβου, τρεις (3) ημεδαποί (21χρονη, 20χρονος και 16χρονος), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν, κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων, να οδηγούν -κατά περίπτωση- δίκυκλες μοτοσικλέτες, στερούμενοι όπως διακριβώθηκε, άδειας ικανότητας οδήγησης για τα συγκεκριμένα οχήματα.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε επίσης σε βάρος 49χρονου ημεδαπού, γονέα του 16χρονου, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Από τις επιληφθείσες Αστυνομικές Αρχές, διενεργείται προανάκριση.

Μοιράσου το άρθρο!