Αστυνομικό Ρεπορτάζ

02/07/2017 - 12:37

Η μεγάλη πυρκαγιά στον Καρά Τεπέ Μυτιλήνης (φωτο)

 

up date Απολογισμός από την Πυροσβεστική Υπηρεσία: Την 01-07-2017 και ώρα 16:45΄ εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή Καρά Τεπέ, Λέσβου. Από την πυρκαγιά κάηκαν τριάντα (30) στρέμματα δασικής έκτασης, ογδόντα (80) στρέμματα χορτολιβαδικής και δεκατρία (13) στρέμματα γεωργικής έκτασης . Στο συμβάν έλαβαν μέρος δώδεκα (12) οχήματα με είκοσι έξι (26) άνδρες, πεζοπόρο τμήμα πέντε (5) ανδρών, δύο αεροσκάφη τύπου PZL από το κλιμάκιο της 359 ΜΑΕΔΥ, δύο εθελοντικά οχήματα των εθελοντών Μυτιλήνης με έξι (6) εθελοντές και δύο (2) εθελοντικά οχήματα από το εθελοντικό κλιμάκιο Πλωμαρίου με πέντε (5) εθελοντές. Ώρα λήξης του συμβάντος 20:00 της 02-07-2017. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα

 

------------

Το βράδυ του Σαββάτου οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στον Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

 
Συνολικά, κάηκε όλη η έκταση μεταξύ του πεδίου βολής του Καρά Τεπέ στα βόρεια, της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων και του προσφυγικού καταυλισμού στα νότια, βιοτεχνιών και σούπερ μάρκετ από μεριάς της εθνικής οδού - που προσωρινά απειλήθηκαν - και της θάλασσας στα ανατολικά.
 
 
Αρχική ανάρτηση : Σάββατο 01/07/2017
Μεγάλη φωτιά κατακαίει από τις 4,30 το απόγευμα την περιοχή του Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης της Μυτιλήνης. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα δίνουν μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά από τα βόρεια, στα όρια του πεδίου βολής. Και από τα νότια στα όρια της μονάδας επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της πόλης και του καταυλισμού προσφύγων του Δήμου Λέσβου. Ας σημειωθεί ότι κάποια στιγμή, περί τις 5,30 το απόγευμα η φωτιά είχε πλησιάσει απειλητικά σε σούπερ μάρκετ μεγάλης ξένης αλυσίδας.
Αυτή τη στιγμή (ώρα 7 το απόγευμα) δασοπυροσβεστικά αεροπλάνα προσπαθούν με ρίψεις νερού να ελέγξουν τη φωτιά προτού σκοτεινιάσει. Γ φωτιά καίει αγριόχορτα, καλαμιές και ελαιώνες. 
Ο βορειοανατιλικός άνεμος μεταφέρει μέσα στην πόλη και ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα της καπνό και κάρβουνα από τα φύλλα των καλαμιών που καίγονται.
 
 
 
 
Πηγή: ΑΠΕ/ Στρατής Μπαλάσκας 
φωτο Γιώργος Παπαδόπουλος
 

Μοιράσου το άρθρο!