Αστυνομικό Ρεπορτάζ

22/11/2011 - 14:19

Η "Mira" έφυγε , η "Mirka" έρχεται....

yle="text-align:justify;" align="center"> 

Αλλαγή «σκυτάλης» στην Ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης.

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση λόγω προχωρημένης ηλικίας η «MIRA», ο Γερμανικός ποιμενικός της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μετά από 11 χρόνια συνεχούς και επιτυχημένου αστυνομικού έργου.

 Η «MIRKA» ράτσας «Malinois», ηλικίας δύο ετών, είναι ο νέος αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης εκρηκτικών μηχανισμών, στην ευρύτερη περιοχή αρμοδιότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου (Λέσβος, Λήμνος Άγιος Ευστράτιος).

 Τα Τμήματα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών έχουν ως αποστολή τη επισήμανση, την περισυλλογή και την εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και αυτοσχέδιων βομβών. Οι Υπηρεσίες στελεχώνονται από εθελοντές αστυνομικούς που επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια και εκπαιδεύονται διαρκώς και συστηματικά. Διαθέτουν κατάλληλα εκπαιδευμένα σκυλιά καθώς και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό όπως τηλεχειριζόμενα οχηματίδια, αντιβομβικές στολές, ανιχνευτές μετάλλων διαφόρων τύπων, ανιχνευτές εκρηκτικών, ακτινογραφικά κ.α.

Κάθε αστυνομικός σκύλος έχει το συνοδό του, ο οποίος είναι αστυνομικός με ειδική εκπαίδευση. Ο σκύλος γνωστός και με τον κωδικό «K-9»,  αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του συνοδού και της Ελληνικής Αστυνομίας .

Μοιράσου το άρθρο!