Αστυνομικό Ρεπορτάζ

18/06/2014 - 19:39

up date Mεγάλη φωτιά πάνω από το αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Μ

εγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο στις δύο περίπου το μεσημέρι στο δάσος πάνω απο το Αεροδρόμιο Μυτιλήνης. Η φωτιά ξεκίνησε κατά πάσα πιθανότητα από γειτονικό ελαιόκτημα.

Δυστυχώς ακόμη στο νησί μας δεν έχουν φθάσει τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Τα PZL που σταθμεύουν μόνιμα τους καλοκαιρινούς μήνες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης θα φθάσουν αύριο.... Κάποτε τα PZL έφθαναν στο νησί μας τέλος Μαΐου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά δύσκολο - στην περιοχή υπάρχουν εκτάσεις με αναβαθμίδες - και δυσκολεύονται τα πυροσβεστικά οχήματα  να πλησιάσουν το μέτωπο της φωτιάς. Η φωτιά έχει κατεύθυνση προς την Αγία Μαρίνα.

Στις 15:30 η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων ενισχύθηκε με τη συμμετοχή ελικοπτέρου και δύο αεροπλάνων τύπου Canander  (φωτογραφίες) και γίνεται προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο με τη βόηθεια δεκάδων εθελοντών και κατοίκων της περιοχής που βοήθησαν με κάθε τρόπο. Δυστυχώς όμως λιγο αργότερα  είχαμε αναζωπύρωση και η φωτιά έχει περάσει προς το δρόμο που οδηγεί στην Αγία Μαρίνα.

up date  Στις 8 το βράδυ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να σβήσουν τις τελευταίες εστίες της φωτιάς. Παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού για το κίνδυνο αναζωπύρωσης

up date 19/06/2014 Σύμφωνα με πληροφορίες του Lesvosnews.net αιτία της φωτιάς ήταν οι εργασίες καθαρισμού που έκανε σε κτήμα συμπολίτης μας με χορτοκοπτικό μηχάνημα. Δημιουργήθηκε σπινθήρας και δεν άργησε να γίνει το κακό...

 

up date eενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13:30΄ της 18-06-2014 σε δασική έκταση μεταξύ του αεροδρομίου της Μυτιλήνης και του οικισμού της Αγίας Μαρίνας. Στο έργο της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 14 οχήματα με 28 πυροσβέστες, 18 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 8 εθελοντές πυροσβέστες, καθώς επίσης και 25 άτομα εθελοντικών οργανώσεων, πεζοπόρο τμήμα 14 ανδρών του Στρατού και υδροφόρες του Δήμου Λέσβου. Τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν ήταν δυο (2) ελικόπτερα και δύο (2) αεροσκάφη CL-415. Το συμβάν συντόνιζε ο Δ/κτης Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου Αρχιπύραρχος Κουτσούκος Διονύσιος συνεπικουρούμενος από το Δ/κτη της Π.Υ. Μυτιλήνης Πύραρχο Ελευθεριάδη Ελευθέριο. Η φωτιά ήταν σε ύφεση κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περί ώρα 08:30΄ σήμερα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

 

Διαβάστε εδώ το editorial του Lesvosnews.net για τη φωτιά

 

 

Μοιράσου το άρθρο!