Αστυνομικό Ρεπορτάζ

08/04/2016 - 14:36

Μυτιλήνη: Αλλοι 79 μετανάστες επαναπροωθήθηκαν σήμερα στην Τουρκία (φωτογραφίες από το Δικελί)

Ο

λοκληρώθηκε και η δεύτερη επανεισδοχή μεταναστών στην Τουρκία σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για τη μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο. Πριν από λίγο αναχώρησε για το Δικελί της Τουρκίας το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν, της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» μεταφέροντας στο σύνολο τους 79 άτομα, οι περισσότεροι από το Πακιστάν.


Η δεύτερη αυτή φάση της δεύτερης επανεισδοχής (η πρώτη φάση περιλάμβανε τη μεταφορά το πρωί 45 Πακιστανών) ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ με το πλοίο «Τέρα Τζετ» το οποίο μετέφερε από την Κω 50 άτομα και 29 από τη Σάμο. Και οι 79 μετεπιβιβάσθηκαν συνοδεία Αστυνομικών της Frontex στο λιμάνι της Μυτιλήνης.


Στο Δικελί 45 μετανάστες
Πλοίο που μετέφερε 45 πακιστανούς μετανάστες  όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ έφθασε σήμερα το πρωί στο Δικελί της Τουρκίας από το νησί της Λέσβου, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος.
Όλοι όσοι επέβαιναν στο πλοίο είναι άνδρες, όλοι Πακιστανοί, διευκρίνισε ο αξιωματούχος ο οποίος επιβεβαίωσε την ταυτότητα των μεταναστών μετά την άφιξη του πλοίου που τους μετέφερε στο Δικελί της Τουρκίας. Περίπου 25 ένστολοι Τούρκοι αστυνομικοί είχαν παραταχθεί στο σημείο αποβίβασης του πλοίου, μόλις αυτό έδεσε στο λιμάνι.
Η συμφωνία έχει στόχο να τερματίσει μια χαοτική εισροή στην ΕΕ μεταναστών και προσφύγων, οι περισσότεροι από τους οποίους εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, μετά την άφιξη στην Ευρώπη ενός εκατομμυρίου και πλέον πέρυσι.

 

(φωτογραφίες από την άφιξη στο Δικελί πρώτη φάση)

 

Μοιράσου το άρθρο!