Αστυνομικό Ρεπορτάζ

16/12/2015 - 17:13

Μυτιλήνη: Δυο νεκροί - ανάμεσα τους ένα παιδί - σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

Νέο ναυάγιο, με δυο έως τώρα νεκρούς, σημειώθηκε περί τις 2.00 σήμερα Τετάρτη το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας δυο μίλια βόρεια του λιμανιού.

Η ξύλινη βάρκα στην οποία επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών και προσφύγων ανατράπηκε.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί οι σοροί δυο επιβαινόντων, που μαζί με περίπου 60 διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Μολύβου.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος ενώ στην περιοχή του ναυαγίου επιχειρούν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex συνεπικουρούμενοι από οργανώσεις διασωστών.

 

 

Στρατής Μπαλάσκας/ ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

 

update ενημερώση από τη Λιμενική Αρχή:

 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από μεσημβρινές ώρες σήμερα διεξάγεται ευρείας κλίμακας επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης.
Ειδικότερα, Πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή 1,3 ν.μ. βόρεια Εφταλούς Μυτιλήνης ξύλινο ημιβυθισμένο σκάφος.
Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με τη συμμετοχή περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού, Ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, Πλωτού σκάφους της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικών σκαφών, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και διασωθεί ογδόντα τρεις (83) αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Πέτρας και του Μόλυβου αντίστοιχα, ενώ έχουν ανασυρθεί δύο (02) σοροί (1 άνδρας και 1 ανήλικο κορίτσι).
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι εντάσεως 6 bf.
Οι έρευνες συνεχίζοντα

Μοιράσου το άρθρο!