Αστυνομικό Ρεπορτάζ

14/02/2024 - 17:23

Νυχτερινή καταδίωξη στο Πλωμάρι και στον 'Αγιο Φωκά - Συνολικά 40 αφίξεις, 2 συλλήψεις διακινητών

Εντοπισμός 40 ατόμων και σύλληψη των 2 αλλοδαπών διακινητών τους στο Πλωμάρι και στον Άγιο Φωκά Λέσβο

 

Τις βραδινές ώρες χθες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος με είκοσι ένα (21) επιβαίνοντες, χωρίς φανούς ναυσιπλοϊας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή Πλωμαρίου Λέσβου.

Το Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθέλκυσε το βοηθητικό σκάφος του, το οποίο πραγματοποίησε φωτεινά και ηχητικά σήματα, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε επικίνδυνους ελιγμούς, προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους.

Στη συνέχεια, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής προέβησαν στη σύλληψη του 35χρονου χειριστή του ταχύπλοου σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι είκοσι (20) αλλοδαποί επιβαίνοντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου και ακολούθως στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Τις βραδινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο σκάφος, χωρίς φανούς ναυσιπλοϊας, να κινείται με μεγάλη ταχύτητα από τις τουρκικές προς τις ελληνικές ακτές στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά Λέσβου και να αποβιβάζει αλλοδαπούς.

Ο χειριστής του ταχύπλοου σκάφους, αφού αποβίβασε τα άτομα προσπάθησε να διαφύγει και δεν συμμορφώθηκε με τα φωτεινά και ηχητικά σήματα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε ακινητοποίηση του ταχύπλοου σκάφους και σύλληψη του 32χρονου χειριστή του.

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή Αγίου Φωκά Λέσβου είκοσι (20) άτομα, τα οποία είχαν αποβιβάστει νωρίτερα στην ακτή. Στη συνέχεια οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν σε χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ “ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ”.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.

Μοιράσου το άρθρο!