Αστυνομικό Ρεπορτάζ

27/03/2019 - 04:00

Πανικός ! Ισχυρή έκρηξη σε ταβέρνα στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης

 

Ήταν λίγο μετά τις δέκα βράδυ ( Τρίτη 26 Μαρτίου ) όταν ισχυρή έκρηξη  στην γνωστή ταβέρνα «Το Κάστρο» στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης  (στο τέλος της Παλαιάς Αγοράς)  προκάλεσε πανικό στην ευρύτερη περιοχή.


Αμέσως μετά την έκρηξη φλόγες ξεπήδησαν από το χώρο της κουζίνας ενώ το ισχυρό ωστικό κύμα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές ακόμη και σε εξωτερικούς τοίχους της ταβέρνας.  Ο χώρος μέσα στη ταβέρνα θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο ενώ οι πελάτες της ταβέρνας έντρομοι βγήκαν έξω. 


Ο  ιδιοκτήτης της ταβέρνας με εγκαύματα στο χέρι μεταφέρθηκε στο γειτονικό ιατρείο του ΙΚΑ όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες  βοήθειες.


Στο χώρο του συμβάντος έσπευσαν άμεσα άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Ασφάλειας Μυτιλήνης που απέκλεισαν το χώρο.  Θαμώνες από γειτονικά καταστήματα και κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν στο χώρο του συμβάντος και έντρομοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.


Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η έκρηξη προκλήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από φιάλη υγραερίου.  Είναι πραγματικά θαύμα που η έκρηξη δεν προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς και περιορίστηκε μόνο σε υλικές ζημιές.  Τα ακριβή αίτια της έκρηξης και το μέγεθος της καταστροφής θα εκτιμηθούν από το αρμόδιο κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης Θεμιστοκλής Ζαγγογιάννης σε δηλώσεις του ανέφερε: όταν ήρθαμε στον τόπο του συμβάντος είδαμε δύο εξωτερικούς τοίχους να έχουν πέσει. Ο ιδιοκτήτης βρισκόταν στο μέσα στο χώρο της ταβέρνας και έχει εγκαύματα στο χέρι.

 

 

pics Iosif Botetzagias

Μοιράσου το άρθρο!