Αστυνομικό Ρεπορτάζ

25/06/2013 - 16:27

Στο «κόκκινο» οι αφίξεις μεταναστών στη Λέσβο - 113 άτομα μέσα σε 24ώρες!

Εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες χθες, στην περιοχή «ΜΕΛΙΝΤΑ» νότια της Λέσβου, από προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., της Λιμενικής Αρχής Πλωμαρίου, σαράντα δύο (42) αλλοδαποί (30 άνδρες, 07 γυναίκες και 07 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που βρέθηκε κατεστραμμένη.
Ανωτέρω αλλοδαποί περισυνελέχθησαν από προσωπικό περιπολικού οχήματος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή, όπου και συνελήφθησαν.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου.


Επίσης, εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Αεροδρομίου Μυτιλήνης, από προσωπικό πλωτού περιπολικού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. με συνδρομή και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής τριάντα δύο (32) αλλοδαποί (23 άνδρες, 05 γυναίκες και 04 ανήλικοι).
Οι ανωτέρω αλλοδαποί στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία βυθίστηκε, περισυνελέχθησαν με ασφάλεια από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού και οδηγήθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή, όπου και συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.


Τέλος,  εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή 2 χιλιομέτρων δυτικά του λιμένα Πλωμαρίου, από προσωπικό περιπολικού οχήματος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ., της οικείας Λιμενικής Αρχής, τριάντα εννέα (39) αλλοδαποί (28 άνδρες, 07 γυναίκες και 04 ανήλικοι), στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, οι οποίοι επέβαιναν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο που βρέθηκε κατεστραμμένη στην ακτή.
Ανωτέρω αλλοδαποί περισυνελέχθησαν από προσωπικό περιπολικού οχήματος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκαν στην οικεία Λιμενική Αρχή, όπου και συνελήφθησαν.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πλωμαρίου.

 

«Κάνουμε έκκληση να γίνει κάτι κυρίως με τα μικρά παιδιά που θα μείνουν όλη μέρα εκτεθειμένα στον καύσωνα» είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ (Ηλίας Μαραβάς)  μέλος από το Κλιμάκιο των «Γιατρών του Κόσμου». Πληροφορίες κάνουν λόγο και για κορεσμό στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, χωρίς να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό των κρατούμενων μεταναστών, αφού επισήμως πλέον, για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται ενημέρωση για τέτοια θέματα. Σύμφωνα με τις  ίδιες πληροφορίες περίπου 10 παιδιά με τις Σύριες μητέρες τους βρίσκονται στα κρατητήρια.

Μοιράσου το άρθρο!