Περιβάλλον

04/06/2014 - 09:42

Συνελήφθη ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Σωτήρης Μαρινάτος

yle="text-align: justify;">up date Ανακοίνωση ΔΕΥΑΛ

Με αφορμή δημοσιεύματα του Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τοπικού Τύπου περί διαρροής λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή Σκάλα Συκαμνιάς, λόγω βλάβης του αντίστοιχου αντλιοστασίου, σας ενημερώνουμε ότι η βλάβη αποκαταστάθηκε πλήρως, σήμερα Τετάρτη 4/6/2014 και ώρα 12:30 μ.μ.

            Κατά συνέπεια η λειτουργία του εν λόγου αντλιοστασίου διεξάγεται ομαλά, χωρίς προβλήματα.

 

                                                                                            ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΑΛ

 

ΥΓ Θαυμάζουμε τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ .....  τελικά μόνο με το "κράξιμο και το βούρδουλα" λειτουργεί


 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.net  συνελήφθη από τη Λιμενική Αρχή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Σωτήρης Μαρινάτος για διαρροή λυμάτων στη Σκάλα Συκαμιάς.

 

Το χθεσινό δημοσίευμα του ΕΜΠΡΟΣ / Ηλίας Μαραβάς αναφέρει:

Καμμία παρέμβαση δεν είχε υλοποιηθεί μέχρι χθες προκειμένου να σταματήσει η ανεξέλεγκτη απόρριψη λυμάτων στην παραλία της Σκάλας Συκαμνιάς.
Το πρόβλημα ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν το Πάσχα, όταν η αντλία που οδηγούσε τα λύματα σε απορροφητικό βόθρο έξω από το χωριό, χάλασε. Για ανυπόφορη κατάσταση κάνουν λόγο οι κάτοικοι, οι οποίοι έστειλαν νέο φωτογραφικό υλικό στο «Ε» ζητώντας επιτακτικά να λυθεί το ζήτημα.
Διαβεβαίωση έλαβε ο πρόεδρος της Συκαμνιάς, Γιάννης Χαλκιώτης, από τον αντιδήμαρχο Μηθύμνης, σύμφωνα με την οποία μέχρι αύριο θα έρθει το ανταλλακτικό από την Αθήνα και η αντλία θα τοποθετηθεί αμέσως μόλις επισκευαστεί.

«Από Τετάρτη και βλέπουμε» είναι η απάντηση που λαμβάνουν οι κάτοικοι της Σκάλας Συκαμνιάς σχετικά με το ζήτημα της επισκευής του αντλιοστασίου λυμάτων, το οποίο παραμένει εκτός λειτουργίας πάνω από ένα μήνα.
Η δυσοσμία στην περιοχή επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και πολλοί επισημαίνουν πως αν συνεχιστεί η ανεξέλεγκτη απόρριψη αστικών λυμάτων, τίθεται ζήτημα για την προστασία της υγείας των κατοίκων.
Όλα αυτά, σε μια περίοδο που η προσέλευση των επισκεπτών στην περιοχή είναι σχετικά χαμηλή. «Αν οι ταβέρνες δούλευαν κανονικά και είχαμε τον κόσμο που συνήθως έχουμε το καλοκαίρι, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα», δήλωσε κάτοικος της περιοχής, επισημαίνοντας πως πλέον δεν υπάρχει άλλο περιθώριο να μείνει έτσι η κατάσταση.

Την Τετάρτη…
«Την Τετάρτη θα έχει έρθει το ανταλλακτικό από την Αθήνα και η αντλία θα επισκευαστεί. Έτσι με ενημέρωσε την προηγούμενη εβδομάδα που επικοινώνησε μαζί μου, ο αντιδήμαρχος Μολύβου, Ιγνάτης Χατζηχρήστος», δήλωσε στο «Ε» ο κ. Χαλκιώτης, ο οποίος συνεχίζει να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι καθυστέρησε τόσο καιρό η επισκευή της αντλίας. Διευκρινίζεται πως η ευθύνη για την επισκευή της αντλίας ανήκει στη ΔΕΥΑΛ.
Ο κ. Χατζηχρήστος δήλωσε στο «Ε»: «Η ενημέρωση που έχω από τη ΔΕΥΑΛ, είναι πως το ανταλλακτικό για την επισκευή της αντλίας έρχεται μέσα στην εβδομάδα. Μάθαμε ότι έγινε τελικά και δεύτερη παραγγελία, αλλά ο λόγος που καθυστέρησε, δε διευκρινίστηκε πλήρως».

Λάθος εξ αρχής
Υπενθυμίζουμε πως ελλείψει βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή, τα λύματα συλλέγονται στο αντλιοστάσιο και από εκεί οδηγούνται σε απορροφητικό βόθρο.
Το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο παρουσιάζει συχνά δυσλειτουργία, πράγμα που οφείλεται σε αστοχίες που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.
Επαγγελματίας της περιοχής μάς είπε πως συχνά συνεργεία του Δήμου καλούνται να ξεβουλώνουν τις σωληνώσεις, οι οποίες δεν αντέχουν τον όγκο των λυμάτων.
Η αστοχία αυτή έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η αντλία λυμάτων και να παθαίνει βλάβες αρκετά συχνά. Ως μία από τις προτεραιότητες για την περιοχή της Συκαμνιάς είναι η δημιουργία βιολογικού καθαρισμού σύμφωνα με το Γιάννη Χαλκιώτη.
Πριν από περίπου τρεις μήνες, ολοκληρώθηκε η μελέτη για το δίκτυο και τη μονάδα του βιολογικού καθαρισμού, με την ελπίδα να ενταχθεί σε κάποιο από τα μελλοντικά προγράμματα.
Μέχρι τότε, ας ελπίσουμε πως έστω υποτυπωδώς θα αντιμετωπίζεται και δε θα είναι αναγκασμένοι οι κάτοικοι να μας στέλνουν κάθε φορά τέτοιες φωτογραφίες από την περιοχή τους.

 

Μοιράσου το άρθρο!